Першого липня виповнилося п’ять років, відколи в Україні запрацювали місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Нині в нашій державі їх налічується 84 і чотири з них розташовані на Хмельниччині: у Кам’янці-Подільському, Старокостянтинові, Хмельницькому та Шепетівці.Скористатися послугами центрів може кожен, хто потребує фахової правничої допомоги: відповідно до законодавства безкоштовні юридичні консультації в центрах може отримати будь-хто. А вразливі категорії населення, як-от, наприклад, малозабезпечені люди, особи з інвалідністю, діти та деякі інші, за потреби можуть претендувати на безоплатне представництво своїх інтересів у суді штатними юристами центрів чи адвокатами, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги. Це означає, що за послуги правозахисників заплатить держава.
Упродовж п’яти років до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в нашій області звернулося майже 93 тисячі людей, понад 20 тисяч — в місті Кам’янці-Подільському. Про те, як працює система, скільком людям вдалося допомогти та яких змін досягнути, розповів очільник Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентин БАРТИШ.

— Валентине Івановичу, Ви працюєте з дня відкриття центру, спершу заступником директора, а з січня 2018 року — його керівником. Розкажіть, місцевий центр п’ять років тому і зараз — у чому різниця? Які зміни відбулися?
— Від часу створення центру й до сьогодні пророблено великий обсяг роботи. Коли ми починали, про систему безоплатної правової допомоги ніхто не знав, не розумів, як працює цей механізм. Наше завдання тоді було — максимально поінформувати громадян про створення центру, про можливість отримати професійну юридичну консультацію та захист у суді за кошти держави.
Якщо відверто, то нам було непросто. По-перше, на початках ніхто не вірив, що якісну правову допомогу можна отримати, не заплативши грошей з власної кишені. По-друге, не всі організації та установи охоче йшли на співпрацю з невідомою інституцією. Проте сьогоднішня ситуація разюче відрізняється: по правову допомогу звертається дуже багато людей, налагоджена тісна систематична взаємодія з партнерами. Нас привітно стрічають у державних установах, навчальних закладах, в органах місцевого самоврядування. Нам довіряють — і це дуже важливо!
За час роботи до нас звернулося 20285 людей. Більшість, приблизно 18 тисяч, потребувала юридичних порад та роз’яснень. Але майже в двох тисячах випадків, щоб допомогти клієнтам, довелося звертатися до суду. Найбільш поширені галузі права, у яких нам доводиться надавати правову допомогу, — цивільне, сімейне право, соціальне забезпечення, спадкове, земельне, житлове.
— Чи є справа, яка запам’яталася Вам найбільше? Чи, можливо, за час Вашої практики траплялися особливо складні справи? Розкажіть про них.
— Немає справ, яких я не запам’ятав. Усі по-своєму цікаві, складні, багатогранні. Кожна потребувала ретельного вивчення та аналізу, і не тільки з точки зору права, але й з погляду психології.
Мені часто доводиться захищати порушені права осіб у суді, тому з досвіду скажу: найбільше уваги потребують випадки, коли треба обстоювати дитячі права. Наприклад, коли йдеться про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів, визнання батьківства. Така робота вимагає неабиякої емпатії. А розуміння дитячої вразливості й незахищеності мотивує на хороший результат.
З впевненістю можу сказати, що юрист, роками працюючи з людьми, набуває неоціненного досвіду. Утім, якщо працювати професійно, такий досвід не спрощує роботу над конкретною справою, навпаки, змушує докладати ще більше зусиль для досягнення результату.
— Яка максимальна кількість клієнтів зверталася до центру за один день? Цікаво також, чи звертаються люди до центру повторно? Часто таке буває?
— У середньому за день до нас звертається близько 20 осіб. Максимальна кількість людей, яких ми проконсультували за один день, — 33 особи. До речі, правову допомогу клієнти отримують не лише від юристів відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги. Двічі на тиждень я проводжу особисті прийоми громадян.
Цікавий факт про наших клієнтів: здебільшого це жінки, їх майже 62 відсотки. Якщо говорити про вік тих, хто приходить по юридичну допомогу, то найчастіше їм від 35 до 60 років. Щодо категорій осіб, то це переважно малозабезпечені люди, чий середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення. Але звертаються і люди з інвалідністю, і учасники АТО/ООС, і внутрішньо переміщені особи, інші вразливі категорії.
— Чи часто клієнти приходять знову?
— Так. Знаю достеменно: людина, яка побувала у нас один раз, стовідсотково звернеться знову. Якщо не для отримання вторинної правової допомоги, то по роз’яснення чинного законодавства з питання, яке наразі її цікавить. Це ознака довіри до системи, ознака того, що ми виправдовуємо сподівання своїх клієнтів.