Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 724

А головне — завжди зустрічайте день прийдешній із посмішкою, стверджує Катерина МІЩЕНКО — заступник начальника Старосинявського центрального відділення поштового зв’язку. Та й підтвердження цим словам — її щира посмішка й відкритість душі. Вона так звикла йти по життю, долати труднощі, перешкоди, бо позитивне налаштування, впевнена жінка, допомагає легше пройти свій шлях. А він у кожного, ясна річ, свій.

Катерина народилася в селі Бабине на Старосинявщині. Батько — Стратон Миколайович — працював трактористом, а мати — Антоніна Йосипівна трудилася в ланці (світла їм пам'ять). Усю свою любов і турботу віддавали двом донькам — Марії та Катерині. Так непомітно і промайнуло їхнє дитинство, юність… Потім було навчання в Ірпінському індустріальному технікумі, де Катерина здобула доволі цікаву спеціальність зварювальника-електрика. Вона розповідає, що її чоловік Гордій і досі жартує про її тодішній вибір: «Чому ж не обрала професію, наприклад, бухгалтера чи економіста?» На що Катерина Стратонівна віджартовується: «Ну треба ж було вирізнятися».
По закінченні навчання за направленням влаштувалася на роботу в Хмельницькому — на завод «Нева». Потім вийшла заміж і разом із чоловіком переїхали в Бабине, де займалися фермерством. Але згодом прийняли рішення перебратися до Старої Синяви, де проживають і досі. В той час пані Катерина одразу й влаштувалася працювати оператором на пошту.
Гордиться жінка своїми синами, які зараз проживають у Києві — Тарасом, який працює у головному управлінні фіскальної служби, та Захаром, який вже має звання майстра спорту. Хлопці щоразу, за можливості, навідують батьків, допомагають по господарству.
Після трудового дня Катерина Стратонівна щоразу йде в свої квітники, щоб почерпнути з улюблених троянд особливої енергії. Краса надихає без слів… Бо ж доводиться на роботі цілий день проводити з людьми, спілкуватися, вирішувати різні питання. Проте її рецепт вдалого робочого дня простий — усмішка та увага до кожного, так і труднощі легше долаються.