Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 493

Це було в районі селища Шуми (Торецька міськрада Донецької області — авт.) неподалік окупованої Горлівки. Торік 18 липня група спецпризначенців поверталася після успішного виконання бойового завдання. Бійці йшли слід у слід, і раптом вибух… Левова частина осколків потрапила в Богдана БІГУСА (позивний «Баррет»). Від численних осколкових поранень боєць загинув на місці, а побратим — дістав поранення.

28-річний хмельничанин Богдан Бігус був активним учасником Революції Гідності. З початком війни вступив до резервного батальйону оперативного призначення Національної гвардії України. А далі був окремий полк спеціального призначення. За короткий термін Богдан став одним з найкращих, — згодився досвід, набутий у добровольчому батальйоні.
…Маленький синочок Устимчик виривався з маминих рук і торкався ручками таткової фотографії на «Стелі пам’яті загиблим спецпризначенцям». «Богдан був чудовим чоловіком і чуйним батьком, я не маю вже сил плакати за ним. Не можу змиритись і повірити в те, що Богдана немає. Здається, що він на черговій ротації і скоро повернеться, — з болем і сумом каже дружина героя. — Він дуже любив старшу донечку, проводив з нею майже весь вільний час, а коли народився Устимчик, то Богдан сяяв від щастя».
 Цьогоріч, у річницю загибелі Богдана Бігуса, побратими віддали почесті герою і започаткували щорічний турнір пам’яті «Баррета». Маленький Устимчик теж долучився до змагань, — вручав переможцям цінні подарунки від командувача Управління Сил спеціальних операцій (ССО).