Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 769

22 липня в древньому місті прощалися зі старшим матросом Василем КРАВЧЕНКО. Подолянин загинув на бойовій позиції в районі села Шуми неподалік окупованої Горлівки. Під час бойового чергування на опорному пункті, 26-річний морський піхотинець отримав смертельне поранення від кулі ворожого снайпера.

— Василь був справжнім морпіхом, сміливим і відчайдушним, разом з тим веселим і товариським, завжди готовим прийти на допомогу, - ділиться товариш і командир полеглого сержант Юрій.  
Василь Кравченко за третьою хвилею мобілізації був призваний і проходив службу у Державній прикордонній службі України. Звільнився, і невдовзі знову повернувся у армійський стрій. Морська піхота стала його родиною. З 2016 року Василь проходив службу у 503 окремому батальйоні морської піхоти.  
- Коли ми займали нові позиції неподалік Маріуполя взимку 2017-го, саме Василь був одним з тих, хто постійно підбадьорював товаришів, у найважчі моменти знаходив кожному побратиму добре слово, на нього можна було завжди покластися у найскрутніших ситуаціях. Ми там були в декількасот метрах від ворога, - каже заступник командира батальйону старший лейтенант Петро Олексюк.
Війна забирає найкращих, і сьогодні Заслав оплакував Василя Кравченка – доброго і щирого в мирному цивільному житті, справжнього патріота,  морського піхотинця.
Це тринадцята жертва цієї страшної війни на Сході з Ізяславського району Хмельниччини.  Загалом же полягли на сході України 238 хмельничан, шість вже цього року.
У полеглого залишились батьки, сестра та молода дружина.
Вічна пам’ять герою!