Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 904

Неординарними рисами, особливими талантами має бути наділена людина, ім’я котрої  не лише на слуху, а й завжди супроводжується словами вдячності.

Мар’яна Мушинського, директора Віньковецького району електричних мереж, заслуженого енергетика України, і справді, як дорогого гостя, могли би гостинно приймати мало не в кожній оселі. І не лише тому, що більшості жителів району доводилося звертатися до нього з питань, пов’язаних із електропостачанням. Велике значення має ставлення Мар’яна Мар’яновича до людей – доброзичливе, привітне. Завжди вражає його непідробна готовність посприяти, допомогти, виручити.

Мабуть, щирість душі, сердечна доброта – найцінніший дарунок батьків. Мар’ян Йосипович та Мальвіна Петрівна Мушинські з Дашковець трьом донькам Клементині, Людмилі, Валі прагнули передати свою працелюбність, повагу до старших, безмежну людяність. І звісно, найкращі свої риси характеру прищепили єдиному сину Мар’яну, котрий приніс у їхню сім’ю величезну радість. А діти тішили батьків своїми успіхами, здобутками, своєю добротою. Після закінчення Кам’янець-Подільського радгосп-технікуму Мар’ян повернувся у рідні краї, пішов працювати електромонтером у Віньковецький РЕМ. І тепер часто пригадує свої перші робочі будні, як пішки, з інструментом на плечах, долав відстані від Женишковець до Дашковець, далі на Осламів. «Сніг під ногами рипить. У повітрі – морозна свіжість. А у вікнах загорається світло. І від думки, що в цьому ж є і моя заслуга, було так приємно…» – ділиться спогадами Мар’ян Мушинський.
Служба в армії, навчання у Вінницькому політехнічному інституті – кожен життєвий етап додавав досвіду, сприяв професійному зростанню. Долаючи один за одним кар’єрні щаблі, Мар’ян Мар’янович Мушинський став головним енергетиком Віньковецького району. Саме йому на посаді керівника районної електромережі судилося впроваджувати чимало новацій, долаючи консерватизм і зашкарублість. Він згуртував колектив, який невдовзі закріпив за собою звання одного з кращих.
І хоч які складні випробовування готувала доля попереду, Мар’ян Мушинський дорожив своїми людьми, разом з ними зумів реалізувати пілотний проект з реконструкції та перебудови енергетичної галузі за європейськими стандартами. Так, саме віньківчанам довірили цей надзвичайно важливий експеримент з упевненістю, що Мар’ян Мушинський не підведе.
Глибоке уміння прогнозувати, прораховувати все до дрібниць, приймати зважені рішення – цим вирізнявся завжди. І це, без сумніву, характеризує його як талановитого керівника.
13 серпня Мар’ян Мар’янович Мушинський святкує 60-літній ювілей. Зустрічаючи чудову пору зрілості, дякує Всевишньому за те велике щастя, яке пізнав з дружиною Марією, і найцінніший життєвий дарунок – його донечок Мар’яну та Ольгу. Вони – його розрада, натхнення, з ними пов’язані його мрії.
Які ж теплі й зворушливі вітання від колег по роботі, друзів, родини! Щирі, такі ж, як і сам ювіляр. Нехай же усі ці побажання обов’язково збудуться. Нехай кожен наступний день сповнюється радістю, здобутками, а поряд будуть надійні люди. Цього бажають вам, Мар’яне Мар’яновичу, всі енергетики та ваша рідна Віньковеччина.
Справедливо кажуть, що словом можна поранити і словом можна зцілити. Увесь колектив «Подільських вістей» бажає багаторічному читачеві, прихильнику нашої газети лише добрих і мудрих слів, які допоможуть почуватися впевнено, які надихатимуть і додаватимуть відчуття щастя.