Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 352

Напередодні свята Незалежності дванадцятьом найбільш відповідальним і активним представникам Дунаєвецької районної організації ветеранів присвоєно звання «Почесний ветеран України». Серед них і ветеран війни та праці, учасник бойових дій Другої світової війни полковник Борис Долинський.

У березні 1944 року його, 19-річного юнака, мобілізували на фронт, тож він відчув на собі все жахіття війни — двічі був поранений. Воював у складі 3-го Білоруського фронту, звільняв міста Білорусії і Прибалтики, за що нагороджений бойовими орденами і медалями. Перемогу зустрів на Ельбі, аж на Далекому Сході, після капітуляції Японії завершилася його війна. Потім за направленням командування закінчив Кам’янець-Подільське військове училище. В рідне село Маліївці Солобковецького району Кам’янець-Подільської області повернувся в 1955 році, працював учителем фізкультури та військової підготовки, а згодом обійняв посаду завідуючого сільськогосподарським відділом Дунаєвецької районної газети. Загалом Борис Долинський віддав журналістській праці
25 років. Крім того, був заступником голови районної організації ветеранів.
Нині поважний вік ветерана, на жаль, не дозволяє йому брати активну участь у житті громади, тому вручити нагороду почесному ветерану Хмельниччини, 95-річному Борису Людвіговичу, завітав голова Дунаєвецької організації ветеранів Петро Скоробогач.