Серед аграріїв Хмельниччини Лідія Самойлюк займає особливе місце. Понад 60 років свого життя ця гарна і мудра жінка вірна обраній галузі, рідному селу і господарству. Зберегла і примножила їх славу.

СТОВ «Нива» — одне з кращих агровиробництв області.
Працювала в ньому на відповідальних посадах: завідуючою фермою, бригадиром комплексної бригади, заступником голови колгоспу. Та вже понад
30 років очолює його в складні і нелегкі часи. Завдяки її кмітливості, професіоналізму, енергії і цілеспрямованості СТОВ «Нива» стало одним з передових в області.
У господарстві панує сучасна культура землеробства і тваринництва. Воно відоме високими урожаями, надоями і приростами. Звідси селяни та сусідні фермери беруть насіння, нетелів і теличок.
СТОВ «Нива» в чудовому стані утримує інфраструктуру сіл Поляхова і Романів, де широкі вулиці й заможні оселі, створює високооплачувані робочі місця, допомагає селянам утримувати худобу, виручає в скрутних ситуаціях і зміцнює їхню віру у соціальну захищеність та щасливе майбутнє.
За працелюбність, скромність, талант керівника і доброзичливість Лідія Григорівна користується справжнім авторитетом у односельців і колег.
Високу оцінку одержала її праця і в державі, яка нагородила Лідію Самойлюк орденами княгині Ольги та «За заслуги ІІІ ступеня», «Знаком пошани». Вона заслужений працівник сільського господарства.
Навіть не віриться, у цієї завжди елегантної, привітної, енергійної, стрункої жінки 20 листопада виповнюється кругла дата — 80 років від дня народження. Ювілярка — відданий друг редакції «Подільських вістей». Постійно розповідає на сторінках нашого часопису про свої здобутки і проблеми, ділиться досвідом.
З роси і води Вам, шановна Лідіє Григорівно! Хай Бог дає Вам міцне здоров’я і благословення на трудові звитяги.