Недарма ж у народі кажуть: «Нехай сіє той, хто вміє», бо лише тоді із зерна проросте гарне колосся. А виплекати урожай – зовсім нелегка справа, яка потребує затрати сил, енергії, і на це йдуть роки. Досвід, відомо, приходить з часом, таким дорогоцінним, але й таким швидкоплинним. Літо перетікає в осінь, а зиму міняє весна, приносячи вкотре нові надії та сподівання, і так уже сорок літ… Адже саме стільки часу знаний далеко за межами Поділля господар, досвідчений аграрій, заслужений працівник сільського господарства, голова правління сільськогосподарського кооперативу «Летава», що на Чемеровеччині, Михайло Васильович Шаповал є незмінним його керівником. Його відданість роботі та праця на благо краю високо оцінені не лише на обласному рівні, а й на державному, зокрема за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку сільського господарства, впровадження прогресивних технологій та передових форм господарювання, багаторічну самовіддану працю його удостоєно званням Героя України, а також нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня за визначні трудові досягнення, вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва та високий професіоналізм.

 Михайло Шаповал, як депутат двох скликань Хмельницької обласної ради, завжди проявляв ініціативу та принциповість, адже в його пріоритетах — благополуччя подолян.
Та головним його життєвим орієнтиром, справжнім дорого-вказом є велика любов до української землі, тому й вирощує хліб, розвиває тваринництво вже не один десяток років. Знає ціну людської праці та кожному колоску…
 Народився Михайло Васильович 8 лютого 1946 року в Чемерівцях на Хмельниччині. Рано втратив найрідніших — у 1957 році померла його мати, а через два роки від фронтової контузії — батько. Через що його разом із молодшим братом направили до Дашівського дитячого будинку на Вінниччині. Після закінчення школи юний Михайло вступив до Іллінецького зоологічного технікуму, де навчався на зоотехніка. І вже в 1965 році працював за розподілом бригадиром з тваринництва Антонінського цукрового комбінату в Красилівському районі. Його хист і бажання працювати не залишилися не поміченими, тому через рік він обійняв посаду головного зоотехніка у колгоспі імені Петровського села Пишки, що на Старосинявщині.
Через п’ять років за ініціативою жителів села Біла Чемеровецького району Михайла Шаповала запросили стати головним зоотехніком у їхньому колгоспі. Він продовжував паралельно навчання в Білоцерківському сільськогосподарському інституті, поєднуючи його з роботою.
Невдовзі його обрали секретарем парткому колгоспу імені Богдана Хмельницького села Біла, потім — головою колгоспу «Ленінський шлях» села Кутківці Чемеровецького району. Та після реформування колгоспу в радгосп «Восход» повернувся в село Біла і очолив колгосп.
 Знаковим у житті Михайла Шаповала був 1980 рік, адже рішенням райкому партії його рекомендували головою колгоспу імені Леніна села Летава, що на Чемеровеччині. Пізніше, в 1990-х роках колгосп реформували в сільськогосподарський кооператив «Летава».
Багаторічна копітка праця, помножена на наполегливість та професіоналізм, дала свої результати, і кооператив зайняв почесне місце серед передових у області. Головними напрямами його діяльності є вирощування зернових культур (пшениця, ячмінь, гречка), відбірної сортової картоплі, цукрового буряку; продаж насіння кращих районованих сортів озимих та ярових зернових, овочевих культур; реалізація племінної великої рогатої худоби чорнорябої породи, молодняка великої білої породи свиней тощо. А ще в ньому виробляють розчинники, оліфи, фарби тощо.
Загалом господарство обробляє майже 3000 гектарів землі, утримує понад дві тисячі голів великої рогатої худоби, з них майже 600 голів дійного стада. Ясна річ, що запорукою успіху є правильно обрана стратегія розвитку господарства та невтомне бажання працювати. Тому «Летава» вже традиційно щорічно показує найвищі результати по зернових культурах (середня урожайність 66 центнерів з гектара). Відрадно, що за всю історію існування кооперативу не було жодного випадку затримки заробітної плати.
Важливо зазначити, що стабільна робота кооперативу дозволила створити потужну соціальну інфраструктуру, якій може позаздрити будь-який населений пункт. Зокрема, в селі є готель, чудові магазини, Палац культури, лікарня з висококваліфікованим медичним персоналом, а також добре обладнаний спортивний комплекс, де проходять змагання районного та обласного рівнів. Та особливою гордістю летавчан є музей історії села, який повністю фінансується господарством і постійно збагачується новими експонатами, які розповідають про здобутки і трудові звершення багатьох поколінь, щоб наступники мали прекрасний спадок.
Однак найціннішим для жителів села є їхня квітуча Летава, яку прославив і ще довго прославлятиме на всю Україну високопрофесійний і талановитий господар, Людина з великої літери — Михайло Шаповал.
Летять роки невпинно, стрімко, не спинити… Уже й на порозі ювілей своєї трудової діяльності, як керівник сільськогосподарського кооперативу «Летава», стрічатиме Михайло Васильович.
40 років — солідний період, який ознаменувався великою кількістю здобутків, перемог і приводів для гордості. Та попереду у нього їх буде ще чимало. Тож нехай у доброму здоров’ї, під покровом Всевишнього його життєвий шлях приведе до нових звершень, щоб славилося господарство ще не одне десятиліття!