Попри примхи погоди, заметілі й замети, редакційна пошта продовжує тішити листами. Дякуємо, дорогі читачі, що ділитеся радощами і болями, проблемами й здобутками, питаєте поради.
Чимало рядків, просякнутих гордістю за славних земляків, присвячені подолянам – воїнам-афганцям, Героям Небесної Сотні, яких вшановували днями. Левова частка листів про здирницькі тарифи, що стрімко обганяють прибутки, хоча насправді не повинні б перевищувати 15 відсотків від доходів; про те, як важко заощаджуючи, аби підвезти газ, доводиться вдягнутому спати, і знову заощаджувати на… дрова, так дешевше (хоч йди купи їх, найми людей, щоб порізати, порубати, поскладати – на кілька сотень все ж дешевше, нерви і клопіт грошима не міряємо, їх на таку послугу просто нема); про недосяжне лікування; про безцінну селянську працю, що щедро віддячує хіба загрубілими мозолями й все новими болячками; про коронавірус і спровоковані ним події...
Але й відрадно, що пишете й про приємні події, отже, їх, Богу дякувати, теж вистачає на Хмельниччині. Отож нині про позитив.

Жителі Крикова, що в Чемеровецькій територіальній громаді, з гордістю розповідають про встановлений ними рекорд: сформували потяг із 45 санчат, локомотивом слугував трактор МТЗ. Три години весело каталися казково засніженими вулицями села й малі, і дорослі. Уявіть, як весело було! До слова, місяць тому в селі Летава, цієї ж громади, «сконструювали» потяг із 25 санчат.
Жителі Солобковецької територіальної громади пишаються, що учні місцевої дитячої музичної школи в рядах призерів всеукраїнських та міжнародних фестивалів-конкурсів. "Різдвяна зірка" та "Різдвяна зірка" м. Полтава". Тож вітають із перемогою Валентину Дербеєву, ученицю класу фортепіано; Дарину Тімощук, ученицю класу бандури; Марину Кривець, Марину Бас, учениць класу вокалу, і дякують їм та викладачам за наполегливу працю.
Багато батьків дякують вчителям, а також вихователям за хороші патріотичні заходи, що регулярно проводяться в школах і дитсадках, прищеплюючи дітям любов до України і українського. Скидали нам на електронну адресу й відео, адже стільки юних подолян взяли участь у флешмобах і челенжах, присвячених 150-ій річниці від дня народження Лесі Українки. Які ж у нас талановиті діти! З таким майбутнім Україні бути!
Чи не з кожної громади надходили схвальні відгуки на адресу комунальних служб, дорожників і ремівців за злагоджену роботу у боротьбі зі стихією. Дякували жителі області й небайдужим землякам, які в холодну пору підгодовують бездомних тварин, птахів, адже є у нас водойми, де залишилися на зимівлю лебеді.
Радіє душа, що повниться світ добром. Щоправда, додає болю інцидент, який трапився минулого тижня в парку обласного центру: ті, хто не любить собак, порозкидали м’ясо, нашпиговане голками, цвяхами, булавками. Таки правду кажуть, у сім’ї… по-різному буває.
Утім почнімо кожен з себе і поступаймо достойно, завжди й в усьому, аби бути гідними тих, хто за нашу з вами Україну віддав найцінніше – життя.