Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 1981

Три десятки літ у сфері зв’язку Ольга Шмаєр. Із них двадцять три роки працює завідувачкою відділення зв’язку села Вихватнівці Кам’янець-Подільського району.

Ольга Петрівна знає всі тонкощі своєї роботи і сумлінно до неї ставиться. Недарма її портрет кілька років тому був на районній Дошці пошани, де красуються кращі люди Кам’янеччини. А цьогоріч, у січні, Ольга Шмаєр отримала Подяку з Києва, від керівництва Укрпошти.
Поруч з Ольгою Петрівною не один рік працюють її колеги, листоноші — Галина Барабаш та Тетяна Меєк. Тричі на тиждень у відділення зв’язку привозять нові надходження, тоді поштарі вирушають із важкими сумками по вуличках Вихватнівців, Китайгорода, Ленівки, аби жителі цих сіл мали змогу отримати періодику, листи і, не секрет, побутові товари, які листоноші пропонують у кожній оселі.
— З року в рік кількість жителів скорочується, смертність по селах переважає народжуваність, але плани у нас від того не зменшуються, — констатує Ольга Петрівна. — Я також маю певну кількість домогосподарств у нашому селі, які повинна обходити, у Вихватнівцях, все-таки 92 особи проживає, в сусідньому Китайгороді — 102...
На запитання: скрізь пішки чи, може, якимось транспортом дістаються до помешкань сільчан поштарі, завідувачка каже, що років десять тому їм виділили велосипеди, які від тривалої експлуатації, буває, виходять з ладу, і тоді їх доводиться самим ремонтувати.
Ольга Шмаєр та її дружна команда жінок-листонош люблять свою роботу, добросовісні у виконанні обов’язків, хоч і доводиться нелегко.