Марія Захарченко із задоволенням вже не один десяток років читає газету «Подільські вісті», тож була приємно вражена зустріччю з журналістами та редактором видання, на якій отримала свій виграш.

Жінка розповіла, що народилася 1949 року в селі Лисогірка, що на Летичівщині. Усе своє життя трудилася в колгоспі — працювала дояркою, ланковою. Вона пригадувала, що ще навчаючись у восьмому класі, вже набрала на фермі групу телят. Ще з юного віку вона важко працювала, бо такі були часи, ділиться співрозмовниця.
З чоловіком Володимиром (світла йому пам’ять), який працював трактористом, народили й виховали двох дітей Галину та Валерія. Тепер тішиться Марія Григорівна чотирма онуками і двома правнуками.
Хоч, звичайно, здоров’я уже не те, та вона все одно ще навідується на городню ділянку, тримає курей, раніше була в господарстві й корова. Як тільки випадала нагода, жінка випікала щось смачненьке, особливо любили онуки її пиріжки: палилася піч, діти збиралися довкола господині й чекали на свіжу випічку. Пані Марія розповідала, що й у колгоспі готувала колись для працівників. За віддану й важку працю її портрет був на місцевій Дошці пошани, її пам’ятають та поважають, адже вона завжди ставила людяність на перше місце.