Бувають особистості, котрі з першого моменту знайомства чимось приваблюють і запам’ятовуються через свою небуденність. Саме до таких належить Микола Чепелюк — відомий у Кам’янець-Подільському районі енергетик.

З погляду пройденого Миколою Васильовичем півстолітнього трудового шляху, можна з впевненістю стверджувати, що він зумів свідомо правильно обрати «оту єдину», з дитинства виношену в думках стежину. Адже як він мріяв, аби в його рідному селі з’явилася електрика, можна було вчити уроки не при гасовій лампі, а електричній, щоб були механізованими трудомісткі процеси у колгоспі, і вулиці у вечірній час освітлені, як у містах.
Тому, не вагаючись, вступив у Стрийський технікум механізації та електрифікації сільського господарства, де успішно опановує усі секрети та тонкощі енергетичної справи. Здібного, беручкого до роботи, майже готового дипломованого спеціаліста одразу запримітили й запропонували йому після закінчення навчання повернутися на рідну Кам’янеччину. Спочатку працював електромонтером, а із введенням у дію підстанції 10/0,4 кВ «Вихватнівці», у 1973 році був призначений майстром виробничої Вихватновецької дільниці.
Як зізнається нині Микола Васильович, аж страшно згадувати, як тяжко тоді доводилося працювати електромонтерам, прокладати кілометр за кілометром сільські лінії електропередач, вручну копати ями та зводити дерев’яні опори спеціальними баграми. З автотранспортних засобів  були лише ГАЗ-63 та списаний в одному з колгоспів трактор Т-40. І ні жодних складських приміщень, ні гаражів. Тож довелося молодому спеціалістові-енергетику освоювати й будівельну справу — практично з нуля створювати матеріально-технічну базу дільниці. І все робилося паралельно з електрифікацією населених пунктів, які відносилися до Вихватновецької виробничої дільниці.
За словами Миколи Чепелюка, йому завжди таланило на людей, з якими доводилося і доводиться працювати, спільно долати труднощі у роботі, сповна відданих своїй справі керівників і наставників, енергетиків від Бога — Станіслава Вдовічинського, начальників РЕСу Григорія Собка, Леоніда Дитинюка. Вже понад два десятки років працює під керівництвом талановитого організатора виробництва, заслуженого енергетика України Георгія Грубі, завдячуючи якому на підприємстві активно впроваджуються передові методи експлуатації ліній електропередач та енергетичного устаткування, при цьому особлива увага приділяється питанням забезпечення безперебійного та надійного енергопостачання споживачів району. Тож недаремно Кам’янець-Подільський РЕМ є одним з кращих відокремлених структурних підрозділів АТ «Хмельницькобленерго».
У цьому визнанні, загальному досягненні енергетиків Кам’янеччини, безумовно, є чимала заслуга і внесок працівників Вихватновецької виробничої дільниці, яка наразі обслуговує тисячі юридичних і побутових споживачів десятків населених пунктів району.
За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток енергетичної галузі Хмельниччини Микола Васильович нагороджений нагрудними знаками «Відмінник енергетики України», «Почесний енергетик України», багатьма грамотами та дипломами, неодноразово заносився на Дошку пошани АТ «Хмельницькобленерго».
Сьогодні Микола Чепелюк відзначає своє 70-річчя від дня народження. Від імені адміністрації, профспілкового комітету, всього трудового колективу Кам’янець-Подільського РЕМ щиро вітаємо його з ювілеєм, бажаємо козацького здоров’я ще на довгі роки, нових трудових досягнень, усіх земних благ! З роси й води Вам!