Командир найкращої частини логістики Повітряних Сил ЗС України полковник Олександр Катюха служить у Збройних Силах замалим не 43 роки. Загальна ж вислуга офіцера, враховуючи пільгові, «бойові» роки, наближається до пів століття! 23 роки він командував  окремим інженерно-аеродромним батальйоном і ось уже півтора року, як очолив Об’єднаний центр матеріально-технічного забезпечення Повітряних Сил. Журналістові АрміяInform про офіцера, який сьогодні у строю відзначає свій 60-річний ювілей, розповів його безпосередній начальник, який знає полковника вже не перше десятиліття.

— За майже два роки, що Олександр Сергійович командує цією військовою частиною, Об’єднаний центр став на щабель вищим за рівнем та якістю виконання завдань за призначенням, — говорить командувач логістики Командування Повітряних Сил генерал-майор Віктор Кириченко. — Завдяки своїм багатющому досвіду, енергійності та лідерським якостям він зумів організувати особовий склад на якісне виконання завдань, кількість яких постійно збільшується. У військовому колективі цей командир має беззаперечний авторитет і, знаю, що поміж собою підлеглі шанобливо називають його батьком.
Полковник Олександр Катюха починав офіцерську службу далекого вісімдесят першого року в окремій ескадрильї безпілотних літаків — так, вони існували вже тоді, 40 років тому! Пройшов горнило Афганської війни, після чого продовжив службу в окремому інженерно-аеродромному батальйоні. Згодом очолив цей військовий колектив та 23 роки командував військовою частиною. За ці майже чверть століття інжбат підполковника, а згодом — полковника Катюхи ремонтував та відновлював чи не всі летовища аеродромної мережі Повітряних Сил Збройних Сил України у десятках авіаційних гарнізонах, виконував велику кількість інших завдань з інженерного забезпечення, зокрема у районі проведення операції Об’єднаних Сил.
Величезний службовий і життєвий досвід Олександра Сергійовича дозволяє організувати виконання службових завдань таким чином, що підлеглі завжди відчувають з його боку підтримку та розуміння. І, визначаючи завдання, він бачить процес його виконання не лише як керівник, а і як безпосередній виконавець — полковник Катюха з тих офіцерів, які живуть за принципом «роби як я», а не «роби, як я сказав».