Саме цей факт повідав нам давній шанувальник і дописувач «Подільських вістей» Михайло Пахута із Хмельницького. Понад сімдесят років він передплачує рідну газету. Майже двадцять років його матеріали на різні теми друкувалися на шпальтах видання. Особливо Михайло Павлович цікавився аграрними питаннями. Зокрема, у своїх статтях він описував читачам технології вирощування різних культур, їх захист від шкідників та хвороб. Крім того, він приділяв особливу увагу садівництву тощо.

Наш відданий читач поділився у своєму листі, що є інвалідом I групи Великої Вітчизняної війни, тож проблем із здоров’ям чимало. Так сталося, що в 2018 році через серйозну причину — захворювання — Михайло Павлович не мав можливості передплачувати «Подільські вісті». Проте, як зізнається він: «Оскільки я не можу без рідної газети, знайшов можливість і передплатив її».
З огляду на те, що  Михайло Павлович цікавився земельними питаннями, він висловив і свою думку щодо продажу українських чорноземів, бо це зовсім не по-господарськи. Він вважає, що потрібно землю віддавати фермерам для користування, одержуючи гроші за оренду, а урожай продавати.
«Словом, чи продавати землю чи ні, то треба було в першу чергу запитати людей, а не навпаки, — наголошує Михайло Пахута. — Все-
український референдум — це єдиний правильний і розумний вихід у цій ситуації, бо земля — власність усього народу. Проте вчинили зовсім по-іншому...
— Неважко здогадатися: якщо продати чужинцю землю, це все одно, що продати територію, тобто державу, — наголосив М. Пахута. — Важливо згадати, що саме у війні з фашистами ми боролися за нашу землю і свободу. У цій жорстокій війні загинули понад 20 мільйонів людей, а скільки інвалідів, сиріт і вдів залишилося після її закінчення. Цей вчинок — негідний по відношенню до всіх ветеранів, а також полеглих солдатів, які самовіддано захищали рідну землю».