Днями в редакцію подзвонила 65-річна жителька Хмельницького Любов Мельник. Розповіла, що банальна прогулянка мало не обернулася для неї трагедією. Через електросамокат. «Відчула, щось наближається, коли самокат, вважайте, збивав мене з ніг. Він же їде практично беззвучно. Та й хіба могла подумати, що на тротуарі на мене нестиметься якийсь транспортний засіб?! Ледь відскочила, та все одно зачепилася за бордюр, впала, поранила ногу. Добре, інші перехожі допомогли підвестися, дали води. А то ж у мене й серцевий приступ міг статися.
 А «гонщик» на електросамокаті промчав, ніби нічого й не сталося. Ніби так і має бути, — розповідає жінка. — Тож хочу дізнатися, чи дозволено електросамокатам та іншим подібним пристроям рухатися тротуарами? Чи будуть кермувальники покарані, якщо, не дай Боже, станеться біда?», — ставить запитання наша читачка.

 І ситуація, яка обурює пішоходів, трапляється все частіше, адже останнім часом легкий персональний транспорт, до якого належать електросамокати, моноколеса, гіроскутери, електроролики, інші подібні ґаджети, набуває все більшого поширення. Попри те, що з’явилося немало власників цих засобів для пересування, в Хмельницькому, до прикладу, відкрито й кілька пунктів їх прокату. І конфліктів не обминути. Нещодавно, до прикладу, один із відомих київських журналістів Майкл Щур голосно зробив зауваження хлопцю на електросамокаті, який рухався велодоріжкою, та не пропустив його на пішохідному переході. Той у відповідь вдарив журналіста і застосував газовий балончик, поціливши прямо в очі. Ще один випадок: у Львові самокатист збив дитину і просто втік з місця події. Та чи можуть розраховувати потерпілі на відшкодування, в тому числі й страхове, якщо на електросамокаті не має номерного знака, інших ідентифікаційних ознак?
Однозначно відповісти поки не вдасться, адже законодавча база в цьому питанні досі не врегульована. Щоправда, у Верховній Раді перше читання прийшов законопроєкт № 3023, який має допомогти організувати дорожній рух для електричних ґаджетів, хоч життя вже тепер вимагає правил користування таким транспортом.
Більшість європейських країн, зіштовхнувшись із бумом на легкий персональний транспорт ще кілька років тому, затвердили вимоги і щодо мінімального віку користувачів, і щодо максимальної швидкості та іншого. У Данії, наприклад, офіційно дозволили користуватися елект­ро­самокатами особам старше 15 років, на велодоріжках, із забороною заїжджати на тротуар. Заборонено їздити тротуарами моторизованим персональним транспортом і у Франції. Їх швидкість не повинна перевищувати 25 кілометрів на годину, користувачі – старше 12 років. Під час їзди заборонено також користуватися мобільним телефоном чи навушниками. У Великій Британії, щоб орендувати електросамокат, потрібно бути старше 16 років, мати постійне або тимчасове водійське посвідчення, що дає право керувати автомобілем, мотоциклом чи мопедом. Користувачам таких самокатів заборонено виїжджати на тротуари, швидкість обмежується до 25 кілометрів на годину. У Нідерландах електросамокати прирівнені до мопедів, на які треба отримувати права. І все ж у більшості країн, в тому числі в сусідній Польщі, визначено, що електросамокати – це вид транспорту, який за швидкістю, масою і потужністю прирівнюється до велосипедів і, відповідно, на них поширюються ті самі правила. Ет, нам би їхні велодоріжки, їхню інфраструктуру!
Але поки для нас це лише мрія, а законопроєкт, який має запровадити правове регулювання нової категорії учасників дорожнього руху, лише готується до другого читання. То що робити у випадку ДТП за участю електросамоката?
«Якщо ви стали учасником інциденту за участю електросамоката, то дійте так, як і при ДТП з іншими видами транспорту і залишайтеся на місці та викликайте патрульних. Інспектори, які прибудуть на місце події, оцінять ситуацію і, або самостійно оформлять ДТП, або повідомлять слідчих у разі травмування учасників події», – пояснюють у поліції.
Їздити дорогою на електро­самокаті – вкрай небезпечно. Найкращий варіант – велодоріжки. Якщо користувачі легкого транспорту не мають можливості їхати інакше, ніж на тротуарі, то мають дотримуватися обмеження в 10 кілометрів на годину. Принаймні, такі поради чуємо, допоки у нардепів бракує часу прийняти відповідний закон.
Та все ж правила комфортного співіснування повинні формуватися насамперед у свідомості кожного і базуватися на взаємоповазі. Дивним чином ця «проста мораль» вмикається, коли наші потрапляють у будь-яку європейську країну. А в своїх рідних містах вона чомусь «відмикається». Тому й травмуються, хапаються за серце перехожі, коли тротуарами мчать на електросамокатах новоявлені «шумахери»…
P.S. Коли верстався номер, стало відомо, що в Запоріжжі суд визнав водія електросамоката винним у наїзді на жінку, яка йшла тротуаром, і наклав на нього штраф у розмірі 127 тисяч гривень.