Якось запитав у Володимира Івановича Шубарського, якби повернути час назад, чи обрав би він знову свою професію. Та він, не вагаючись, відповів, що став би… енергетиком. Відтак, на якусь хвильку, подумки поринувши у минуле, відверто розповів, що його трудовий шлях, який він пройшов від рядового енергетика до головного інженера Кам’янець-Подільського району електричних мереж, не був встелений трояндами. Але йому завжди таланило на порядних людей, вірних друзів, мудрих керівників, завдяки яким спільно долали всі труднощі та негаразди.

З теплотою пригадує ті часи, коли працював під керівництвом талановитого організатора виробництва нинішнього директора Кам’янець-Подільського РЕМ Георгія Грубі, у якого багато вчився, який чимало зробив для розвитку енергетики Кам’янеччини.
«Подільські вісті», які нині передплачують понад півсотні працівників РЕМу, неодноразово писали про добрі справи кам’янецьких енергетиків, Володимира Шубарського зокрема. Не так давно Володимир Іванович пішов на заслужений відпочинок і, як зізнається, має тепер більше часу, аби читати улюблену газету, яку продовжує передплачувати. І він, і дружина Галина Олексіївна, яка теж є багаторічною шанувальницею обласного часопису, завжди знаходять на його шпальтах багато цікавого і корисного для себе. До речі, їхній син, Юрій Володимирович, який нині керує одним із державних підприємств області і є членом Національної спілки журналістів України, заступником голови Кам’янець-Подільської міськрайонної організації НСЖУ, за власні кошти зробив подарункову передплату «Подільських вістей» двом десяткам ветеранів та малозабезпеченим сім’ям подолян.