Багатогранністю своїх талантів ця напрочуд креативна дівчинка підтверджує неспростовну істину: якщо людина талановита – вона талановита у всьому. Тринадцятирічна Олександра Войцехівська з Ярмолинець не лише відмінниця у навчанні, а й вивчає (до того ж, здебільшого з інтернетівських відеоуроків) англійську, німецьку й польську мови, займається танцями, пише вірші (має уже власну збірочку («Країна веселкова»), в’яже гачком, освоюючи різні методики, багато читає, веде власний блог, в якому ділиться відгуками про прочитану книжку. До слова, не лише ним відома кмітлива ярмолинчанка: нещодавно у сюжетах телеканалів ICTV та СТБ, що проводили зйомки у громадах-фіналістах конкурсу «Наша громада», розповідала про Сутківці, де заплановано організувати літній молодіжний табір.

Жагу до читання прищепила подарована ненькою у першому класі книжка «Чарівник Смарагдового міста». Дівчинка настільки чітко уявляла сюжет прочитаного, що проживала усе разом з героя­ми. А ідея вести блог з відгуками про прочитане зародилася рік тому. «Я була підписана на блогерів, які ділилися своїми враженнями від творів, – каже Олександ­ра. – Мені ж більше подобається розповідати, тому я знімаю відео, в якому ділюся думками про прочитане. Що не вміщається в сюжеті – друкую під дописом. За рік маю майже півтисячі підписників. Це мало. Тож докладатиму зусиль, аби було більше». Перевагу дівчинка надає пригодницькій літературі, фантастичному жанру, має улюблених сучасних українських авторів, хоча читає й зарубіжних, цікавиться й класикою. Впродовж двох років утримує позиції переможця у районному конкурсі «Лідер читання». Бере участь у різноманітних всеукраїнських марафонах, що проводяться серед затятих читців. А таких, запевняє залюблена в книги красуня, в Україні чимало. За перемогу в подібних конкурсах отримує книги. Вже з десяток цих, так званих переможних вимпелів, назбиралося. У кожнісіньку книгу, переконана Саша, вкладаються душа й енергетика, тому дівчинка прагне читати новенькі, ще ніким не читані, книги. Це, каже, надто особисте.
З танцювальною студією «Карамель», де третій рік освоює мистецтво народного й сучасного танцю, цьогоріч взяли друге місце у Всеукраїнському конкурсі.
Хоч юна поетеса має вірші про Україну, написати про неї все ж планує щось значно грандіозніше, можливо, й до Дня Незалежності. Муза, стверджує, птаха примхлива – приходить завжди неочікувано. Тоді дівчинка бере телефон й записує.
Цей справжній самородок мріє стати журналістом, який матиме ще й… ресторанний бізнес. З її наполегливістю та цілеспрямованістю у мрій немає шансів не збуватися. Тож впевнені, що за якийсь десяток років колега Олександра Войцехівська запросить нас у будь-який з мережі власних ресторанів. А до того вона неодмінно стрибне з парашутом, зараз ще не дозволяє вік. Серед мрій і така, що не потребує часу чи відтермінування – покататися на чортовому колесі. Але неодмінно, стверджує, – у мирній Україні. Бо найбільше дівчинка хоче, аби завершилася війна. Під мирним небом, у розквітлій розвинутій Україні й творити її майбутнє Саші, її ровесникам та усій українській дітворі.