Дружний і відповідальний колектив відділення психоневрологічної реабілітації військового госпіталю міста Старокостянтинова допомагає захисникам з усієї України якомога швидше оговтатися від пекла війни. Тут хлопцям вдається здолати посттравматичний синдром, позбутися розладів адаптації, неврастенії та інших невротичних станів, спричинених пораненнями, стресами, перебуванням у полоні.

Більше двох тисяч таких пацієнтів уже пройшли лікування у шпиталі. Загалом у відділенні одночасно може лікуватися до 40 бійців, нині ж, у зв’язку з карантинними обмеженнями, – до двадцяти. Термін одужання тривалий, до 4-5 місяців, розповідає завідувач відділення Роман Микитенко: «Окрім антидепресантів, застосовуємо групову психотерапію, арттерапію, іпотерапію, співпрацюємо з місцевими гончарами. Деякі пацієнти займаються бігом, іншими видами спорту, адже площа дозволяє – 10 гектарів».
Відрадно, що допомагають госпіталю і тим, хто, не шкодуючи себе, наближає мир, волонтери, благодійні фонди. Серед них і знаний своїми добрими справами Благодійний фонд Олександра Співака. Днями команда фонду провідала бійців, поспілкувалася з персоналом, розпитавши про потреби. До Дня Збройних сил України подарували відділенню психоневрологічної реабілітації спеціалізовану душову кабіну. «Це лише перший крок на шляху реалізації нашої співпраці, яку обговорили днями з завідувачем відділення Романом Микитенком та офіцеркою командування Оленою Судобіцькою, – розповідає голова правління Благодійного фонду Олександра Співака Тетяна Василик. – Адже Олександр Михайлович переконаний, що люди, які жертвують своїм сьогодні заради мирного завтра кожного з нас, гідні найкращих умов».