Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 658

Без перебільшення, ім’я Тетяни Очеретенко нині добре відоме переважній більшості жителів міста над Смотричем. Ще б пак! Понад сорок років вона присвятила медицині, працюючи педіатром, повернула здоров’я і врятувала життя сотням маленьких кам’янчан. Також за її плечима, як директора комунального некомерційного підприємства «Дитячий медичний центр», неоціненний фаховий досвід у галузі організації дитячого лікування, яким вона щедро ділиться з колегами Хмельниччини, й не тільки. За підсумками 2019 року очолюваний нею заклад визнано лауреатом рейтингу галузі «Краще підприємство України в галузі медицини», а Тетяна Юхимівна отримала орден «Лідер України».

А ще її на Кам’янеччині знають як автора та ведучу науково-просвітницької телевізійної програми «Здоров’я Вам бажаємо!». За чверть століття спільно з членом НСЖУ Анатолієм Подоляном нею створено понад тисячу телевізійних програм.
Будучи депутатом міської ради багатьох скликань, Тетяна Очеретенко в авторській програмі неодноразово порушувала проблеми організації надання медичної допомоги та соціального захисту населення тощо.
Кожна створена нею телепередача має свій сценарій, сюжетну лінію, оформлення, дизайн, звуковий супровід, відеоряд. Програми різноманітні, цікаві для сприйняття телеглядачами. За останні роки журналістська діяльність пані Тетяни також стала популярною в соціальній мережі Фейсбук. На її сторінку підписано близько семи тисяч читачів.
Тож цілком заслужено Тетяну Очеретенко було прийнято в члени Національної спілки журналістів України. І ось днями, на срібну дату програми “Здоров’я Вам бажаємо!”, 25-річчя з дня заснування, вона отримала з рук голови Кам’янець-Подільської міськрайонної організації НСЖУ Василя Добровольського чудовий подарунок – міжнародну прескарту, посвідчення і відповідний значок члена цієї всеукраїнської спілчанської організації.
– Я пишаюся тим, що стала першим лікарем – членом Національної спілки журналістів України на Кам’янеччині, адже журналістика це не лише моє хобі, а й, якоюсь мірою, стиль життя, це небайдужість до всього, що відбувається, до світу і людей, бажання докопатися до суті, вміння професійно інформувати інших, – зазначає Тетяна Юхимівна. – Спочатку були шкільна, студентська газети, потім дружба з місцевими, обласними, науковими виданнями, і нарешті – телепрограма “Здоров’я Вам бажаємо!”. Тож бажаю й усім читачам улюблених «Подільських вістей» міцного здоров’я та всіх гараздів у році нинішньому і прийдешньому.