зібрали парафіяни храму святого Іоанна Богослова села Малиничі. Городину, консервації, печиво й інші смаколики передали волонтерами благодійного фонду «Мир та добро».

Уже третій рік, як парафія перейшла з Московського патріархату до Православної церкви України. Наших захисників на фронті прихожани підтримують охоче: не лише щослужби моляться за мир в Україні та повернення додому живими усіх, хто на фронті, а й щороку до новорічних свят масштабно збирають передачі. Щоправда, минулоріч пандемія завадила. А позаминулого року грамоту їм з вдячністю захисники вручили.

Настоятель храму протоієрей Дмитро Гармановський знає про події на сході не зі скупих новин у ЗМІ. «Два моїх брати служили, – розповідає. – Один – шість років, другий – два». Священник розуміє, наскільки потрібна там подібна підтримка. «Усі прихожани охоче приносили хто що міг, – каже священник. – Кожен вже, на жаль, знає, яке пекло несе та війна. Й наші односельці захищають Україну. Є хлопці, які повернулися. Вистачає скалічених війною доль. Я певен, що всі продукти, які ми передали, благословенні Богом, бо читалися над ними молитви, служилися літургії. Щоправда, не вмістився у волонтерський бус великий килим. Знаємо, він згодився б у бліндажі. Одна з прихожанок 12 килимів новеньких пожертвувала. Приїдуть за ним наступного разу».
Святий отець переконаний, що наближати перемогу має кожен з нас на своєму місці. А ще упевнений, чим більше ми молитимемося, тим швидше скінчиться війна. У Різдво Христове Дмитро Андрійович та всі парафіяни малиницького храму щиро зичать, аби були мир і спокій у нашій Україні, аби живими і здоровими з перемогою якнайшвидше повернулися до родин сини і доньки, батьки, дружини й чоловіки. І за це вони моляться щослужби.