Після виходу у «Подільських вістях» №50, за 16 грудня 2021 року, матеріа­лу Світлани Шандебури «Поверніть листоношу, або Як діє антинародна реформа» до редакційної пошти посипалися листи з найвіддаленіших куточків краю. Жителі області описують, як же працюють у них пересувні поштові відділення. Із більшості, на жаль, бачимо, що ситуація дуже бажає кращого. Як-от у листі з Шепетівщини (щоправда, дописувачі не вказали своїх імен, побоюючись, як стверджують, «втрапити в немилість»): «Дорога редакціє, звертаються до вас за порятунком, можливо, хоч за співчуттям, жителі сіл Переросле, Червоне, Козин колись Білогірського району. Закрили в нашому селі пошту, гарно розхвалюючи нам послуги пересувного відділення. Тож тепер раз на тиждень з Білогір’я нам привозять періодику, пенсію… Візьмімо 10 грудня: газет, кажуть, нема, загубили на якомусь іншому поштовому відділенні, пенсійних же виплат, хто зміг прийти (хто молодший й здоровіший), чекали від 12.00 до 15.00, під дощем і на холоді. Але ж скільки старих і хворих людей. Хіба можна так над нами знущатися?

Ми все життя працювали, думали, хоч на пенсії матимемо відпочинок та спокій. Натомість залишилися навіть без газет, звідки черпали всю інформацію. Бо хіба зможемо йти до привозної пошти, вистоювати черги на морозі, під дощем і снігом? Чи це в такий спосіб влада піклується про своїх громадян? Хай Бог милує їх у нашій шкурі нині побувати. Чи, може, хай спробують, тоді зрозуміють недолугість отої псевдореформи. Нас і так лишилося мало, села вимирають. «Дбайливі господарі» теперішньої влади доконають нас!
Хай би той, хто цю реформу впроваджує, хоч раз прийшов до тих черг і послухав би думку людей. Але нащо їм той бідний люд, який живе за подачку-пенсію, що за високими тарифами й цінами ген як відстає.
Дуже просимо всіх, хто може повпливати, поверніть нам нашу пошту і наших листонош. Вони вступали у кожну хату, де їх з нетерпінням виглядали. Не виходячи з дому, ми через них сплачували комунальні. Схаменіться! Почуйте крик і плач простих людей, пенсіонерів. Дайте спокійно віку дожити!
Шановні працівники газети, тепліє надія, що все-таки над нами зглянуться. Віримо – здоровий глузд візьме гору».
Листів на цю тему надходить все більше, немало й дзвінків з цього приводу, впевнені, не лише до нашої редакції. Хочеться вірити, що відповідальні за цю реформу, вивчають усі її мінуси, дослухаючись до думки людей, тому переконані: все стабілізується! Разом здолаємо все! Чекаємо ваших листів.