Медівка й інші медові напої виробництва ТзОВ «Українські медовари» вперше відправлені до Антарктиди. Вони успішно здолали 15 тисяч кілометрів і нині вже на станції «Академік Вернадський», куди прибули члени 27 Української антарктичної експедиції. Крім того, на станцію доставлено 140 тонн пального та понад 80 тонн різних вантажів — від річного запасу їжі до будматеріалів.

— Це була моя ідея, навіяна Василем Олексійовичем Соломкою, — розповідає Володимир Дмитрук, голова «Бджолярського кругу», голова братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан», голова Волинського обласного осередку Гільдії медоварів України, почесний пасічник України. — Саме він кілька років відправляв на цей льодовий континент мед для полярників. І я собі так подумав, що й наші зігріваючі й оздоровлюючі українські національні медові напої були б доречними в Антарктиді. Ми зустрілися у Києві зі співробітниками Національного антарктичного наукового центру, обговорили, які вимоги ставляться до харчових продуктів для полярників. Адже питання сертифікації харчової продукції стоїть дуже суворо, зважаючи на те, що 8–9 місяців члени експедиції перебувають у повній ізоляції. А ще залишили зразки нашої продукції. Вони її продегустували, і склали перелік того, що хотіли б мати для оздоровлення та зміцнення організму в умовах крайнього півдня…
Колектив ТзОВ «Українські медовари» врахував ці побажання, підготував відповідну продукцію і безкоштовно передав полярникам, відповідно до їхніх смаків. Напої сертифіковані, у скляних пляшках і з акцизними марками. До речі, якщо мед постійно входить до раціону полярників, що підтвердив у розмові голова Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий, то Антарктида залишалася єдиним з континентів, на якому ще не було напоїв виробництва «Українських медоварів». Тепер і ця прогалина заповнена.
У 2018 році члени Гільдії медоварів України об’єдналися у ТзОВ «Українські медовари» і запустили міні–завод із випуску медових напоїв. «Українські медовари» — це єдине в Україні і світі ліцензоване підприємство, яке виготовляє медівки, медаки, медові бальзами, а також медову горілку та вина, ретельно дотримуючись технологій ферментації, очищення, дозрівання і витримки. Тому медові напої мають унікальні й неповторні смаки, яких немає більше ніде у світі. Підприємство, яке знаходиться у м. Дрогобич Львівської області, виробляє широкий асортимент запатентованих медівок, медаків і бальзамів.
В основі напоїв — віковічні традицыї українського народу. Так, медівка — суто зброджений продукт, що належить до найстаріших хмільних напоїв світу. А медак — це бальзам на основі меду, плодів та настоянок трав. Це ексклюзивний продукт, аналогів якому в світі немає. Одні з найважливіших компонентів медівки — антиоксиданти. Ці речовини здатні запобігти серцево–судинним захворюванням та гальмувати розвиток ракових пухлин. Ґрунтовне дослідження науковців показало, що помірне споживання медового напою є найсприятливішим фактором для збільшення тривалості життя.
У складі 27 антарктичної експедиції 14 учасників: 9 учених та 5 членів команди життєзабезпечення. Очолює експедицію геофізик Юрій Отруба, який уже шість разів зимував в Антарктиді. Він з Києва. Геофізики: Андрiй Сопiн з Харкова (третя зимівля) та Олександр Богомаз з Харкова (перша зимівля).
Метеорологи: Сергiй Разумний з Вишгорода Київської області (третя зимівля), Анжеліка Ганчук з Києва (перша зимівля), Оксана Іваніга з Києва (перша зимівля).
Біологи: Сергiй Глотов зі Львова (перша зимівля), Марта Дзиндра зі Львова (перша зимівля) та Сергiй Гоголь з Києва (перша зимівля).
До команди життєзабезпечення входять: лікар Василь Матковський з Києва (перша зимівля), кухар Олег Курус з Мізоча Рівненської області (друга зимівля), дизеліст Юрій Лишенко з Харкова (четверта зимівля), системний механік Максим Білоус з Шепетівки Хмельницької області (друга зимівля) та системний адміністратор Володимир Хомко зі Львова (перша зимівля). Середній вік команди — 36 років: найстаршому виповнилося 50, а наймолодшому — 21.