Хмельницькі дільничні, патрульні, оперативники, слідчі, вибухотехніки та інші фахівці вже приступили до виконання покладених на них завдань — забезпечувати правопорядок на звільнених від окупантів територіях.

Звертаючись до бійців зведеного загону, начальник поліції Хмельницької області Руслан Герасимчук у напутньому слові наголосив: «Ви вирушаєте на виконання надзвичайно небезпечної, але водночас дуже відповідальної місії, яку довірила вам держава. Керівництво Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції доручило вам забезпечити на звільнених від ворога територіях правопорядок та безпеку, закріпивши таким чином результат, здобутий Збройними силами України. Я переконаний, що кожен із вас повною мірою усвідомлює важливість належного виконання покладених на вас зараз обов’язків для стабілізації ситуації в державі та наближення нашої перемоги. Багато хто вже не вперше буде виконувати подібну місію. Тож із власного досвіду знаєте, наскільки важливо максимально виправдати сподівання тих людей, які вам довіряють і потребують вашої допомоги та захисту в такий складний для України час».
Як розповідають у головному управлінні Національної поліції у Хмельницькій області, основна мета перебування загону поліцейських на звільнених територіях — забезпечення безпеки і порядку, всебічна підтримка місцевого населення, а також документування злочинів окупантів.