А приводом для урочистостей стала річниця від заснування військової частини.
Про їхні подвиги в майбутньому складатимуть пісні та легенди. Вони – незламні та безстрашні, професійні та міцні духом! Вони – гроза ворога і гордість не лише Хмельниччини, а й усієї України. Усе це про наших мужніх бійців 8-го полку.

Начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій привітав мужніх українських бійців і подякував за те, що, не шкодуючи життя, нещадно б’ють ворога  і захищають свою рідну землю та всіх нас від рашистської навали. Також очільник області вручив державні нагороди за проявлену особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України і вірність військовій присязі, а також відзнаки ОВА.
«На жаль, серед цих нагород є ті, яких бійці вже ніколи не зможуть отримати особисто, адже віддали свої життя у бою, – сказав Сергій В’ячеславович. – Вічна пам’ять Героям та щирі співчуття рідним… Низький уклін вам, наші славні воїни!»
До речі, у день народження підрозділу, для військових був несподіваним і приємним візит режисера Ахтема Сеітаблаєва та актора Олексія Тритенка, які  не лише особисто представили  їм уже легендарний український фільм «Кіборги», а й презентували пісню, яку написала українська поетеса Тетяна Власенко та композитор Андрій Пономарьов. Ця пісня – справжній гімн цієї військової частини, тож є сподівання, що після перемоги усі жителі області будуть знати його слова та разом з бійцями співати на урочистих заходах.
Характерники, міцною славою сповиті,
Разом нашу Україну будем боронити!
Сильна і непереможна наша люта зграя,
Клятий ворог хай боїться, хай тут помирає!
Нескоримі і запеклі вийшли у дорогу…
Буде мати Україна славну Перемогу!

Щиро віримо, що ці слова стануть пророчими. Слава воїнам 8-го полку! Перемога за нами!