Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 6286

Громадське обговорення змін у тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення відбулося у міському комунальному підприємстві «Хмельницькводоканал».

Головний економіст МКП «Хмельницькводоканал» Галина Павлощук лаконічно озвучила основні складові тарифу та причини їх зростання, зокрема, найбільшу увагу було звернено на зростання вартості електроенергії для промисловості, податків та зборів, рентної плати та інших складових структури тарифу.
Як зазначив заступник Хмельницького міського голови Анатолій Нестерук: «Ми постійно думаємо, як місто має вижити, як зробити так, щоб тарифи не підвищувалися. Звичайно, будь-яке підвищення цін — чи то на тепло, чи то на воду, чи на електроенергію — населення сприймає негативно. Я, як і інші споживачі, теж не хочу, щоб тарифи зростали. Міський голова, депутати, всі зацікавлені у тому, аби комунальні підприємства працювали злагоджено, щоб люди отримували гідну заробітну  плату, аби і надалі працювали на благо міста. Я погоджуюсь із тим, що тарифи потрібно підвищити, аби в майбутньому уникнути несприятливої фінансової ситуації».
Отже, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розглядатиме тариф на водопостачання у Хмельницькому на рівні 9,05 гривні за кубометр, на водовідведення — 8,87 гривні. Нині, нагадаємо, в обласному центрі водопостачання коштує 7,42 гривні за метр кубічний, водовідведення — 6,89 гривні.