Черговий вал «обіцяночного» інформаційно-політичного тиску витримав кожен дорослий хмельничанин, хто хоч трішки цікавиться своїм майбутнім, майбутнім країни. Агітацію завершено, вибори відбулись і, слава Богу,  в області все пройшло загалом спокійно.

На відміну від претендентів на вищу посаду, окремі з яких, напевне, з’їли б одне одного, подоляни поводилися толерантно, хоч і вибір був непростий. А він був! Різнобарв’я програм та закликів геть зводило з розуму не тільки людей старшого віку, а й  молодь. Тож демократія торжествувала, а чи виграли від цього українці? Цікавлюся політичними  смаками людей на виході з виборчих дільниць.
– Віддала свій голос за Руслана Кошулинського, — розповідає Тетяна, якій 30 років. —  Ми з чоловіком абсолютно свідомо підійшли до свого вибору і він у нас спільний!
– Голосував точно не за Порошенка, — говорить Сергій, йому 65 років. — Потрібні зміни, дивує позиція людей, яких влаштовує все, що відбувається. Який зробив вибір не скажу, бо маю на це право.
– Ми на всі вибори ходили, жодних не пропустили, — розповідають люди старшого віку, Зоя Дмитрівна та Анатолій Опанасович. Сімейна пара тримає біля себе онуку, яка також з дідусем та бабусею здійснювала волевиявлення.  — Сподіваємося  на позитивні зміни після виборів, мені пенсію не підвищили, а все життя працювала вихователем у дитячому садочку. Змушена знову йти на роботу, вижити неможливо, та й молодь не бажає за такі копійки працювати. Голос ми віддали свій спільно, бо в сім’ї політичного протистояння не має, владу треба міняти, а за кого голосували — озвучувати не будемо.
 — Разом зі своїм чоловіком віддала свій голос за Зеленського — розповідає Ганна, двадцять сім років (чоловіку Юрію 29). — Очікуємо перемін, молоді люди мають бути представлені в політиці більше, сподіваємось у країні відбудеться оновлення.
– Я голосувала за Порошенка і свого вибору не приховую, — каже немолода жінка, яка з великими потугами рухається сходами, що ведуть із виборчої дільниці № 681442, видно, що людина доклала немалих зусиль, аби виконати громадянський обов’язок.  — Мене звуть Тамара, жодних виборів не пропустила і на ці прийшла. Треба дати президенту можливість закінчити те, що почав. Не можна залишати справи на півдорозі...
Спостерігачами Громадської мережі ОПОРА серйозних та системних порушень, які могли б вплинути на результати волевиявлення громадян під час виборів в області,  не виявлено. Найбільш поширеними непорозуміннями були  випадки зі списками виборців, тобто, люди не знаходили себе, тому ще раз треба звернути увагу на цей момент членам дільниць, аби не допустити подібних ситуацій у другому турі.
P. S. Загалом же Хмельниччина проголосувала таким чином: 1. Зеленський В.  — 24,89%; 2. Тимошенко Ю. — 17,58%; 3. Порошенко П. — 16,60%; 4. Ляшко О. — 9,8%; 5. Гриценко А. — 8,58; 6. Смешко І. — 7,67%; 7. Бойко  Ю. — 5,05%.