Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4237

16 тонн гуманітарної допомоги для медичних закладів краю доставив благодійний фонд «Stichting WHOE» спільно з Хмельницькою благодійною організацією «Благо поруч».

Аби краще розібратися в потребах закладів охорони здоров’я, гості завітали до Хмельницької міської дитячої лікарні. Допомога прибула ще три місяці тому, але стільки часу витрачено на оформлення необхідних документів та дозволів. Організація «Stichting WHOE» має спеціалізовану транспортну групу допомоги Східній Європі зі штаб-квартирою в місті Апелдорн, що у Нідерландах. Керівник групи і член правління організації Аріян Фон Фессем, разом з колегами оглянули палати, операційні блоки дитячого медзакладу, поспілкувалися з лікарями.
«Голландці нам вже передали меблі для лікарень та деяку апаратуру. Це майно не нове, але добротне та якісне, хоч і послужило для медиків та хворих у Роттердамі кілька років, та його технічний стан хороший, і поки держава знайде кошти для оновлення медичного приладдя, мешканці області, міста, діти вже зможуть використовувати все необхідне для оздоровлення. Ми раді і такій допомозі», — сказав заступник голови Хмельницького благодійного фонду «Благо поруч» Микола Дзядзін.
— Важко зрозуміти тих співвітчизників, які знаходять час лише для критики, а конкретно не бажають нічим допомогти. Тому завдячую цим людям, які за кордоном і збирають благодійну допомогу для наших дітей. На щастя, серед наших батьків, жителів міста теж багато небайдужих, але закордонна допомога доволі суттєва. Ми прагнемо надавати допомогу на більш сучасному рівні, та для цього потрібне відповідне обладнання, використання якого дозволяє застосовувати більш сучасні методики. Сповідаюся, що наші гості із Нідерландів допоможуть нам оновити деяке приладдя. У них в країні устаткування змінюють кожні п’ять років, а ми використовуємо обладнання 90-х років, яке не відповідає сучасним вимогам. Окрім того, їхній візит мав на меті вивчення наших потреб. Вони вже мають досвід такої діяльності в Україні і, зокрема, в Тернопільській області, — розповіла головний лікар Хмельницької міської дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня.
Гуманітарний вантаж доправили в Ярмолинецький та Старокостянтинівський райони, розподілено по медичних закладах обласного центру. Найближчим часом прибуде понад двісті функціональних ліжок. На завершення візиту секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак вручив грамоту від міського голови членам організації «Stichting WHOE» за плідну співпрацю.