Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 5052

Зазначив перший заступник міністра у справах ветеранів Григорій Галаган під час робочої зустрічі з ветеранами АТО/ООС, головами ветеранських громадських організацій, сім’ями загиблих, рідними полонених військовослужбовців у Хмельницькому.

Григорій Галаган розповів учасникам зборів про структуру, концепцію і головні напрямки діяльності новоствореного міністерства. Зокрема зазначив, що в кожній області діятиме міністерський підрозділ з п’яти держслужбовців, який опікуватиметься питаннями і проблемами ветеранів у регіоні.
Представники ветеранських громадських організацій, ветерани, інваліди російсько-української війни поставили низку проблемних питань щодо забезпечення житлом сімей загиблих, інвалідів, можливостей грошової компенсації за нереалізоване право на отримання земельних ділянок для будівництва, путівок на санаторно-курортне лікування і їх недостатнього фінансування державою, реабілітації, можливостей якісного діагностування, обстеження і лікування тощо.
Перший заступник міністра запевнив своїх побратимів, адже сам неодноразово залучався до сил і засобів відсічі збройної агресії РФ на сході України, має поранення, що не одразу, поступово, всі питання проблемного характеру вирішуватимуться системно, своєчасно і ефективно.
— Міністерство у справах ветеранів для ветеранів зробить усе, навіть неможливе. По більшості типових проблем ветеранів буде відпрацьовано чіткий алгоритм розв’язання. Буде застосовано комплексний підхід, починаючи від відпрацювання відповідних законів, внесення змін до діючих та уточнення дієвих нормативно-правових актів, — наголосив Григорій Галаган.
Він також підкреслив, що у системі забезпечення надійного і достойного існування ветеранів міністерство робитиме все можливе і братиме за основу досвід США, Грузії, Хорватії та інших країн, де ветерани відчувають себе насправді захищеними державою.