За кілька днів 2020-го Хмельниччина втратила на війні трьох своїх синів. Двох, Сергія Дичека та Сергія Рацуна, провели в останню путь минулого тижня. А цього приголомшила ще одна страшна звістка – загинув Віталій КАРАВАН з села Корчик Шепетівського району.

Сьогодні, 16 січня, у селі Корчик Шепетівського району, в останню дорогу провели 26-ти річного, захисника України, який загинув 13 січня в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Віталій майже два роки служив за контрактом на посаді водія бойової розвідувальної дозорної машини у 56-й Маріупольській окремій мотопіхотній бригаді Збройних Сил України. До укладання контракту воював на Сході у складі одного з добровольчих підрозділів.

У мирному житті Віталій Караван ще не встиг створити власної сім’ї. У нього залишилася мама, бабуся та старший брат, який проходить військову службу в одній з військових частин Шепетівського гарнізону і теж є учасником бойових дій з проросійськими найманцями в Донецькій та Луганській областях.

- Він у Пісках починав добровольцем. У лютому 2018 призвався за контрактом, пройшов підготовку в навчальному центрі на Львівщині. Потім у складі бригади воював у Пісках ще не раз. Саме там, під окупованим рашистами українським Донецьком і перестало битись його серце. Хорошим він був братом, другом, людиною, справжнім патріотом України, - каже Артем – рідний брат Віталія.

Командир мотопіхотного взводу, в якому служив загиблий Віталій Караван лейтенант Вадим Галушка, прощаючись зі своїм бойовим побратимом підкреслив, що Віталій був найкращим солдатом його взводу.

- Він був відданий військовій присязі, щирий патріот, вправний солдат з багатим бойовим досвідом. Напередодні загибелі Віталія було нагороджено нагрудним знаком Командувача об’єднаних сил «Козацький хрест». Він заслужив цю нагороду і сьогодні одягнув її в останнє. Спочивай з миром, друже!, - із гордістю за підлеглого ледь стримуючи сліз сказав командир.