У рамках проєкту «Нове обличчя керівного складу» в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького проходив кількаденний відбір на посади заступників начальників загонів з оперативно-розшукової роботи.

В конкурсі взяли участь понад 20 офіцерів. Претенденти складали іспити з військових дисциплін, фізичної підготовки, ділової української та іноземних мов. Конкурсанти, які отримали найвищі бали, будуть призначені на керівні посади найближчим часом.
Підсумувати результати конкурсу до Національної академії прибув голова Державної прикордонної служби України полковник Сергій Дейнеко. Також у заходах з нагоди завершення фінального етапу відбору взяли участь представники міжнародних інституцій, за підтримки яких впроваджується проєкт НОКС – представник Посольства США в Україні, координатор проєктів відділу з правоохоронних питань Богдан Ядовщук та представники Міжнародної організації з міграції менеджер проєктів МОМ Роман Горбовий, проєктні експерти Артур Васовський та Войчех Чупайло.
Подібний відбір не перший для прикордонного відомства – за результатами рейтингів уже були призначені на посади начальники штабів та керівники загонів. За таким принципом в органах Держприкордонслужби України планується добирати кандидатів на всі керівні посади й надалі.