На жаль, останніми роками українці вже звикли до того, що блокпости, де чергують військові і поліція, трапляються на наших дорогах все частіше. Однак епідемія коронавірусу внесла ще й свої корективи не тільки у все наше життя, а й на українські магістралі.

— Відповідно до рішення міської ради, на в’їзді в Хмельницький встановлено чотири пости, на яких чергують медики, поліція, національна гвардія, представники муніципальної дружини, — змальовує ситуацію «Подільським вістям» інспектор роти №4 лейтенант поліції Марія Брилко. — В першу чергу, для перевірки транспорту увага зосереджується на автомобілях з іноземною реєстрацією або з інших областей.

Якщо вони не прибули саме в обласний центр, спрямовуємо їх на об’їзну. Зараз чергування здійснюється з 7-ї до 19-ї години, в нічний час трафік суттєво зменшується, через це необхідності в роботі постів немає. На даний час факти злісної непокори діяльності правоохоронців та медиків відсутні.
 І справді, на посту, що розташований на транспортній розв’язці поблизу аеропорту, процес контролю відбувається спокійно.
— Більшість громадян цілком нормально сприймають вимоги карантину, які запроваджені зараз в державі, — розповідає інспектор муніципальної дружини Василь Лебідь. — Окремі люди самі цікавляться, яка температура у них в даний момент, іноземці також сприймають цю ситуацію нормально, невдоволення не виказують. Був цікавий випадок, коли жінка, спираючись на свої релігійні переконання, не хотіла, щоб у неї виміряли температуру. Мовляв, вимірювальний прилад може нанести на її чоло знак диявола. Виміряли температуру на руці, прилад показав 36,6, нечистий не з’явився, людина продовжила поїздку.
Якщо температура наблизиться до 38-ми, ми діємо згідно з інструкцією — викликаємо мобільну групу швидкого реагування управління охорони здоров’я, туди входять спеціалісти, «озброєні» відповідним медичним обладнанням, і вже вони приймають рішення щодо обстеження чи госпіталізації конкретної особи.