Вельмишановний Михайле Васильовичу!
До Вас звертається колектив одного з найтиражніших  і найдавніших видань в Україні — газети «Подільські вісті», засновником якої є трудовий колектив редакції, Хмельницька обласна рада та Хмельницька обласна державна адміністрація.

Справа в тому, що, користуючись тривалою відсутністю голови облдержадміністрації, при потуранні колишнього заступника голови ОДА О. Симчишина, який навіть на колегії ОДА не посоромився заявити перед діловою елітою краю, що «ПВ» він не передплачує, а, отже —  не читає, його однопартієць — «свободівець» — голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар здійснює безпрецедентний тиск на колектив газети та особисто на т. в. о. редактора Петра Лічмана з тим, аби останній написав заяву на звільнення. Таким чином І. Гончар бажає працевлаштувати свого приятеля  В. Гординського — в минулому редактора «Газети Поділля», яку той довів до банкрутства. Незважаючи на те, що колектив редакції на своїх зборах одноголосно висунув кандидатом на посаду редактора Петра Лічмана, про що було письмово повідомлено голову обласної ради, Іван Гончар знехтував волею і правом колективу «Подільських вістей», винісши чотирнадцятим пунктом порядку денного 31 сесії питання «Про призначення В. Гординського на посаду редактора газети «Подільські вісті». Нашого висуванця — т. в. о. редактора П. Лічмана — навіть не внесено до списку кандидатів на посаду редактора.
Добре розуміючи юридичну та фахову недолугість цієї ідеї, оскільки пропоноване  протеже Гончара не має журналістської освіти і належного досвіду, голова обласної ради пригрозив, що якщо П. Лічман не напише заяву про складання своїх  обов’язків т. в. о. редактора, то він призначить на його місце В. Гординського в обхід сесії обласної ради. До того ж,  вийде зі співзасновників газети «Подільські вісті» і забере в колективу приміщення і бренд газети. Після чого одноосібно призначить В. Гординського редактором і той набере новий колектив.  У приватних розмовах голова обласної ради своє настирливе бажання посадити  в редакторське крісло «Подільських вістей»       В. Гординського мотивує тим, що, по-перше, його кандидат є симпатиком ВО «Свобода», отже — у ролі редактора всіляко сприятиме  «свободівцям» на місцевих виборах, по-друге, він не може залишити свого друга без роботи, позаяк редаговане Гординським видання з січня цього року припинило вихід.
Вельмишановний Михайле Васильовичу, Ви — корінний подолянин, передплатник і постійний читач «Подільських вістей», тому сподіваємося,  що проблему колективу нашої газети Ви сприймете з розумінням. І не допустите, аби представники ВО «Свобода», фракція якої у Хмельницькій обласній раді заледве складає три відсотки від загальної кількості депутатського корпусу, чинили беззаконня і тиск на колектив газети, яка завжди  стояла і стоїть на сторожі  інтересів жителів Поділля й України в цілому. А тому просимо  захистити нас, допомогти плідно працювати. Адже  і без  примх  пана Гончара наше журналістське життя і так не солодке.
З глибокою повагою та надією трудовий колектив обласної газети «Подільські вісті».