Сьогодні немає, напевно, родини в Україні, яка не допомагає учасникам АТО та постраждалим на війні. Хтось перераховує останню гривню із мізерної пенсії, хтось віддає свій будинок для переселенців, а хтось сам вирушає на війну із допомогою. Але всі разом і кожен зокрема роблять спільну справу.

Волонтери Полонської Самооборони та Фонду Добра Полонщини зібрали кошти для придбання двох позашляховиків із Німеччини. До цієї справи долучилися й емігранти-земляки, які багато років тому залишили Україну і переїхали на проживання за кордон. «Нам було дуже приємно за кордоном відчувати підтримку наших колишніх земляків, з якими ми не були навіть знайомі. Вони вразили нас своєю гостинністю і справжньою українською щедрістю. Всі свої благородні діяння пояснювали тим, що ми разом робимо спільну справу», — ділиться враженнями волонтер Олексій Бобров.

До позашляховиків полончани приєднали «Газель», яку замовили бійці батальйону «Айдар», яких підтримує полонська громада. Ескорт довершила пара мікроавтобусів, наповнених гуманітарною допомогою для бійців АТО, в тому числі і дороговартісною дизельною електростанцією.