Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3488

  

Вчора на узбіччі дороги між Шепетівкою та Плесною, велосипедист виявив лося, який очевидно втрапив у ДТП.  У лося виявили перелам лівої ноги, ушкодження кістки тазу, перебитий ріг, вже сьогодні травмованого лося доправили до ветеринарів у Хмельницькому

Вчора зранку, місцевий велосипедист помітив в кущах на узбіччі дороги між Шепетівкою та Плесною лося. Оглянувши тварину велосипедист зрозумів, що вона травмована, тому викликав правоохоронців на місце події. Правоохоронці, в свою чергу, викликали ветеринарів Шепетівського районного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області та мисливствознавців Державного підприємства «Шепетівський лісгосп».

Як розповіли у ДП «Шепетівський лісгосп», тварина жива, але зазнала отримала значні травми, очевидно, лося збив автомобіль. За інформацією сайту міста Шепетівка водія одразу почали розшукувати поліцейські, адже з місця ДТП він зник.

На щастя, допомогти звіру зголосилася громадська організація «ЗооЗахист» із міста Хмельницького. Вони домовились про лікування лося з начальником Хмельницької районної державної лікарні ветеринарної медицини Кирилом Чумаковим.

Державна екологічна інспекція отримала дозвіл із Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на його транспортування. Тож вже надвечір працівники Північного кластеру Епіцентр Агро розпочали операцію з порятунку травмованого лося.

За допомогою навантажувача тварину поклали на вантажівку і нею доправили до Хмельницької державної районної лікарні ветеринарної медицини. Якщо лікування пройде успішно, лося повернуть в ліси на Шепетівщині.