За повідомленням начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Гамалія, вночі п’ятого березня по військовому аеродрому Старокостянтинова війська Російської Федерації завдали майже 10 ударів із повітря. Декілька ракет вдалося збити у повітрі. Внаслідок обстрілів, повідомляє він, було травмовано трьох військовослужбовців.

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону проводила досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконного перетину державного кордону України і ведення агресивної війни. Факти злочинів країни-агресора мають стати підставою для притягнення злочинців до відповідальності.
Міський голова Староко-
стянтинова Микола Мельничук наголошує, що в ці надзвичайно важкі для українців дні ми повинні, як ніколи, згуртуватися, забути про політичні симпатії, відкинути чвари, недружелюбність. Спільна робота, спільне вболівання за долю міста, країни допоможуть вистояти і вийти переможцями у цій війні.
– Старокостянтинів готовий протистояти ворогу! Проте ми маємо бути пильними. В нашій громаді вже знайдені та знешкоджені ворожі диверсанти, і я закликаю не втрачати пильності. Якщо побачили мітки, радіомаяки, невідомих людей, які викликають у вас підозри, — повідомляйте. Проте не керуйтеся особистими здогадками, аби не дезінформувати працівників поліції, тероборони, — каже Микола Мельничук. — До речі, до лав територіальної оборони продовжують записуватися бажаючі, і ми вдячні старокостянтинівцям за патріотичну позицію.
Батальйон територіальної оборони сформований, озброєний і готовий захищати громаду. Та ми не відмовляємо тим, хто хоче поповнити ряди захисників. Прошу також не викладати в Інтернет переміщення наших військових, оборонні споруди, адже ворог, диверсанти також не дрімають, — додає міський голова. — Бережіть себе, своїх близьких, а головне — не панікуйте. Будьте розсудливими. Повірте, ми робимо все можливе, аби захистити рідну землю. Тісна співпраця з поліцією, волонтерами, громадами робить нас міцнішими. Допомагаймо одне одному, турбуймося одне про одного. Єднаймося в боротьбі за мир і спокій у нашому спільному домі.