Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 474

Удруге в історії незалежної України наша чоловіча збірна зіграє на чемпіонаті світу з волейболу. Вперше це сталося в 1998 році.

У березні Міжнародна федерація волейболу (FIVB) скасувала турнір за участю 24 команд, який мав відбутися у десятьох російських містах.
«Адміністрація (FIVB) прийшла до висновку, що підготувати та провести чемпіонат світу в росії неможливо через війну, яку росіяни розгорнули проти України. FIVB позбавила країну-агресора права проводити чемпіонат світу та виключила її з-поміж учасників турніру», — йдеться в повідомленні організації.
За попередніми даними, чемпіонат світу-2022 відбудеться у Польщі та Словенії з серпня по вересень. Днями стало відомо, що Україна зіграє на чемпіонаті замість росії.
Нагадаємо, що у вересні 2021 при оновленні рейтингу чоловічій збірній Україні для потрапляння на чемпіонат світу-2022 не вистачило зовсім трохи. Наша команда трималася на 22-му місці, але в останній момент опустилася на 23-тю сходинку. Саме це і не дозволило нам забрати останню ліцензію. Втім, після вилучення росії, наша команда піднялася на потрібну для участі сходинку!
Суперниками збірної України на чемпіонаті світу в групі А стануть Сербія, Туніс та Пуерто-Рико.
Бажаємо успіху та перемог українським волейболістам, серед яких сподіваємося побачити капітана національної збірної Олега Плотницького (вихованця хмельницького волейболу, наразі одного з лідерів італійської «Перуджі») та низку гравців ВК«Епіцентр-Подоляни» (Городок)!