Біг заради миру
Віденський міський марафон цього року проходив під лозунгом «Біг заради миру» на знак солідарності з Україною, яка відбиває російське вторгнення.

Для  забігів на різні дистанції  зареєструвалися понад 31 тисяча професійних бігунів і аматорів зі 100 держав, у тому числі й посланці з України. Майже 8 тисяч спортсменів відважилися на марафон, котрий у столиці Австрії входить до найвищої золотої світової категорії аналогічних пробігів по шосе.
І хоч у змаганнях взяли участь лише близько 70 наших співвітчизників, проте Україна через війну в нашій державі була у фокусі уваги ЗМІ, які висвітлювали марафон.
Вітчизняні бігуни, як і всі учасники, присвятили забіг підтримці українців та збору коштів під час благодійної акції.
Щодо підсумків змагань, то серед жінок переможницею стала кенійка Вібіан Ченкіруї, яка подолала марафонську дистанцію довжиною 42 км 195 м з рекордом траси — 2 год 20 хв 59 сек. Єдина представниця нашої області — 39-річна хмельничанка, професійний тренер із фітнесу Надія Ліпінська з часом 2 год 56 хв 34 сек фінішувала шістнадцятою. «Це була мрія, зараз це вже реальність! Відколи почала бігати, завжди переглядала сітку учасників, які долали марафон швидше трьох годин і захоплювалася ними! Гадаю, таких людей можна зарахувати до певного клубу, адже вони стоять вище звичайних бігунів, гадала, що для мене це нереально. І так я жила з цією думкою кілька років і мріяла, що все ж настане той день, що зможу подолати марафонську дистанцію швидше трьох годин. І в мене вийшло, я змогла! Окрема подяка тренеру Івану Чорному, який допоміг втілити мою мрію в реальність», — сказала Надія.
Під час урочистого закриття змагання при передачі чеку на суму понад 24 тисячі євро, зібраних на підтримку України, на екрані продемонстрували кліп Pink Floyd на пісню «Ой у лузі червона калина».

Готується до чемпіонату
Провідний плавець Хмельниччини, дворазовий призер Олімпійських ігор Михайло Романчук продовжує підготовку до чемпіонату світу з водних видів спорту, який заплановано провести з 18 червня по 3 липня в Будапешті.
Наразі Михайло тренується в Німеччині. А нещодавно він взяв участь у престижних міжнародних змаганнях  у Швеції — Malmsten  Swim  Open  Stockholm 2022. На дистанції 1500 м вільним стилем Михайло виборов срібну нагороду із часом 14 хв 54,10 cек, поступившись лише німцю Флоріану Велльбоку.