Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 648

Cотні велосипедистів, із фотографіями загиблих на футболках, проїхали вулицями Хмельницького. Попри дощ і сильний вітер, у неділю відбувся велопробіг, приурочений пам’яті Героїв. Учасники заходу здавали й добровільні пожертви, аби придбати тепловізор для підрозділу, в якому служив Віталій Поліщук, відомий велоактивіст, радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури, який пішов до лав тероборони добровільно з перших днів повномаштабного нападу Росії на Україну. Загинув 9 травня. До велопробігу долучилися дружина Віталія Анастасія Ярова й родини інших хмельничан, які віддали своє життя за наше з вами мирне завтра.

 «Ми знаємо: Герої не вмирають. Для цього маємо їх пам’ятати. Дуже символічно, що сьогодні білі футболки з портретами наших Героїв виїхали на вулиці міста, і їх побачили люди», — зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.
 «Напередодні Дня Героїв ми вирішили провести благодійний велопробіг для всіх охочих хмельничан і гостей міста. До велопробігу долучилися також вихованці двох спортивних шкіл. Приємно, що навіть у таку погоду приєдналося понад 600 чоловік. Зібрали 21 тисячу гривень. Насправді ми навіть не очікували такої суми», — говорить начальник міського управління молоді і спорту Сергій Ремез.
Велосипедисти стартували на майданчику біля кінотеатру Шевченка та разом проїхали близько восьми кілометрів. Колоною у супроводі поліції вони рухалися вулицею Проскурівською, Старокостянтинівським шосе, Зарічанською, Кам’янецькою, Героїв Майдану, Свободи та знову повернулися на Проскурівську.