Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 561

І медаль, і рекорд
Легкоатлетка Марія Горєлова виграла міжнародний турнір Memorial Francesco FIORENZA в італійському місті Гроссето й встановила при цьому новий особистий рекорд, який лише одним сантиметром поступається нормативу майстра спорту України міжнародного класу.

Упродовж змагань підопічна Вадима Крушинського з Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді двічі била своє найкраще досягнення в кар’єрі. Спочатку, коли у третій спробі приземлилася на позначці 6,54 м, а потім і у завершальній, стрибнувши на
6,59 м. Марія залишила позаду, зокрема, рекордсменку світу серед юніорок італійку Ларіссу Япікіно (6,52 м).
Вітаємо спортсменку та її наставника з черговим успіхом на міжнародному рівні!

Залишилися без нагород
У хорватському місті Вараждин відбувся фінал чотирьох «Золотої Євроліги-2022» з волейболу серед чоловіків.
Збірна України, основу якої склали гравці команди «Епіцентр-Подоляни» з Городка, на завершальному етапі чемпіонату виступила непереконливо. У півфіналі наші співвітчизники поступилися Чехії — 2:3. А в боротьбі за бронзові нагороди програли з таким же рахунком хорватам.
За п’ять років участі в турнірі Україна тричі виступала в фіналі чотирьох. І лише цього разу залишилася без нагород. Чемпіоном стала Чехія, срібні медалі в Туреччини, бронзові — в Хорватії.

«Cрібло» європейської проби
В італійському місті Гроссето відбувся чемпіонат Європи з легкої атлетики серед ветеранів поза стадіоном. У змаганнях взяли участь майже 1500 спортсменів із тридцяти держав віком від 35 років і старших. Україну представляли 24 бігуни та ходаки.
До програми чемпіонату було включено біг, ходьбу спортивну та скандинавську (з палицями) на різних дистанціях (від 5 км до півмарафону).
Українці з 9 медалями (одна золота, п’ять cрібних та три бронзових) посіли тринадцяте місце. Серед чотирьох подолян срібні медалі вибороли у віковій групі 60-64 роки кам’янчанин Михайло Моспан (біг на 5 км та 10 км) та хмельничанин Олександр Нагуляк (біг на 10 км).