Ім’я Сергія Нагорного відоме не лише на Хмельниччині. Це він здобув золото і звання олімпійського чемпіона в Монреалі у 1976 році. Хмельницький спортсмен виступав у екіпажах байдарок: спочатку на дистанції 500 метрів Сергій з напарником посів друге місце, а у виступі на дистанції 1000 метрів – здобув олімпійську нагороду.

У 1977 та 1979 роках Сергій Нагорний ставав чемпіоном і бронзовим призером чемпіонатів світу. У 2011 році йому присвоєно звання “Почесний громадянин міста Хмельницького”.

А нещодавно олімпійський чемпіон-веслувальник заявив про намір продати свої медалі, аби допомогти українським війсь- ковим. З’ясувалося, син Нагорного служить артилеристом, і для цього підрозділу необхідні два квадрокоптери, на які треба зібрати 220 тисяч гривень.

Проте волонтери Хмельницького, які вже неодноразово долучалися до збору коштів на обладнання, амуніцію для Збройних сил України, вирішили, що зроблять усе можливе, аби нагороди олімпійського чемпіона залишилися у власника. Збір коштів на квадрокоптери триває, і волонтери сподіваються, що до цієї акції долучатимуться й інші хмельничани.