Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 383

Німецький Мюнхен приймав чемпіонат Європи з легкої атлетики Українці вибороли дві золоті, срібну і дві бронзові медалі. Чимало з них  увійшли до залікової вісімки, пробившись до фіналів. Свій вагомий внесок в успіх національної збірної зробили спортсмени з Хмельниччини.

Хмельничанка Марина Бех-Романчук (на фото) піднялася на першу сходинку п’єдесталу пошани після виграшу в потрійному стрибку з особистим рекордом 15,02 м. До речі, це –  найкращий результат сезону в Європі. Найближчих суперниць-призерок вона випередила більш ніж на сорок сантиметрів. Першими привітали нашу титуловану атлетку тренер Вадим Крушинський  та члени її  родини – чоловік Михайло Романчук і батьки, які безпосередньо     перебували на трибуні стадіону біля стрибкового сектора і підтримували  Марину.  
 А напередодні цього тріумфу Марина залишилася без медалі в своєму  коронному виді –  стрибках у довжину. До останньої спроби вона перебувала в першій трійці з результатом 6,76 м, та британка Джасмін Сойєрс зуміла в заключному стрибку приземлитися на позначці 6,80 м. Одразу після неї Бех-Романчук стрибнула далі на 7,5 см та зробила заступ і перемістилася  на четверту позицію. Чемпіонкою змагань стала сербка Івана Вулета  – 7,06 м.
У фіналі бігу на 400 м з бар’єрами представниця Донеччини Вікторія Ткачук фінішувала другою –  54,30 секунди.  Для  Вікторії –  вихованки Нетішинської КДЮСШ, срібна медаль стала першою індивідуальною нагородою  європейського ґатунку.
 Уродженка  Ярмолинеччини, а нині представниця Київщини, Людмила Оляновська лише на останніх кілометрах  спортивної ходьби на 20 км  не змогла втримати темпу лідерок і посіла четверте місце (1 год. 29 хв. 46 сек). Чемпіонкою Європи стала гречанка Антігоні Дрісбіоті (1 год. 29 хв. 03 сек).
 Щиро вітаємо з досягненнями наших землячок  та їхніх перших наставників – заслужених тренерів України Вадима Крушинського (м. Хмельницький), Олександра Краснова (м. Нетішин) та Євгена Тараканова (смт Ярмолинці)! Перемагаємо в спорті, переможемо й у війні!