Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 352

Вперше в історії
 Завершився чемпіонат світу з волейболу серед чоловіків, що тривав з 26 серпня по 11 вересня в Словенії та Польщі.

 Найкращою командою планети стала збірна Італії, яка в фіналі в Катовіце перемогла Польщу. Бразилія — третя. Збірна України, що вдруге взяла участь у таких престижних змаганнях, уперше в історії дійшла до чвертьфіналу й посіла сьоме місце під керівництвом головного тренера Угіса Крастіньша.
 Серед інших внесок у цей успіх збірної зробили її капітан хмельничанин Олег Плотницький з італійської «Перуджі», гравці городоцької команди «Епіцентр-Подоляни» Максим Дрозд, Юрій Семенюк, Володимир Остапенко, Горден Брова, Євген Киселюк.

Друга у фіналі «Діамантової ліги»
 Марина Бех-Романчук 8 вересня в Цюриху в фіналі «Діамантової ліги» стала другою з потрійного стрибка.
 Результат хмельничанки — 14,96 м. Перемогла ж рекордсменка світу, олімпійська чемпіонка Юлімар Рохас із Венесуели, приземлившись на позначці 14.99 м.     
 А вже менш ніж через годину після цих змагань Бех-Романчук виступала в фіналі зі стрибків у довжину, де посіла шосте місце з результатом 6,50 м. Найкращою стала чемпіонка Євро-2022 Івана Вулета з Сербії — 6,97 м.
Вітаємо Марину Бех-Романчук і заслуженого тренера Вадима Крушинського з досягненнями й успішним сезоном!

«Епіцентр» у групі лідерів
 Розпочався чемпіонат України з футболу в першій лізі. Команди розбиті за територіальним принципом на дві групи по вісім клубів. Хмельниччину представляє лише кам’янець-подільський «Епіцентр» (раніше команда грала в Дунаївцях). «Поділля» з обласного центру й волочиський «Агробізнес» на чемпіонат не заявлялися.
 Відбулося три тури. «Епіцентр» у звітному турі мірявся силами у Вишгороді з місцевою командою «Діназ». Наші земляки здобули переконливу перемогу, пославши у ворота суперників три м’ячі. Господарі ж відповіли голом престижу.
 А ось як завершилися інші матчі в групі А: «Прикарпаття» Івано-Франківськ — «Нива» Тернопіль — 1:0, «Карпати» Львів — Буковина» Чернівці — 4:0, «Полісся» Житомир — ФСК «Маріуполь» (через війну команда зараз базується на Київщині) — 4:2.
 У турнірі двовладдя: по 9 очок набрали «Карпати» й «Полісся». На третій сходинці «Епіцентр» — 6 очок. Останньою йде «Буковина» — 1 очко.