Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 434

Марина Бех-Романчук — у десятці кращих у світі
Вісім українських спортсменів увійшли до ТОП-10 світових рейтингів легкої атлетики за підсумком сезону 2022 року. З них шестеро — в жіночих дисциплінах, і двоє — в чоловічих.

Подолянам особливо приємно, що чемпіонка Європи, хмельничанка Марина Бех-Романчук перебуває в ТОП-10 одразу в двох дисциплінах. Ось її результати: потрійний стрибок — «золото» чемпіонату Європи, «срібло» фіналу Діамантової ліги;  стрибки в довжину — четверте місце на Євро, восьме — на чемпіонаті світу, «золото» етапу Діамантової ліги.
Вихованка Нетішинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Вікторія Ткачук, яка зараз представляє Донеччину, в бігу на 400 м із бар’єрами стала за підсумками сезону восьмою в світі. Вона здобула срібні медалі на чемпіонаті Європи й на етапі Діамантової ліги.
Вітаємо вихованок легкої атлетики Хмельниччини Марину Бех-Романчук і Вікторію Ткачук та їхніх наставників — заслужених тренерів України Вадима Крушинського і Олександра Краснова з успішним завершенням сезону 2022.

«Карпати» пішли у відрив
 Відбувся четвертий тур чемпіонату України з футболу в першій лізі.
Кам’янець-подільський «Епіцентр», що виступає в групі А, приймав ФСК «Маріуполь».  Зустріч завершилася перемогою наших земляків з рахунком 1:0. У інших матчах зафіксовано такі результати: «Буковина» Чернівці — «Прикарпаття» Івано-Франківськ — 0:1, «Діназ» Вишгород — «Карпати» Львів — 1:2, «Нива» Тернопіль — «Полісся» Житомир — 0:0.
 Очолюють турнірну таблицю «Карпати» — 12 очок. На два пункти відстає «Полісся». Замикає трійку лідерів «Епіцентр» — 9 очок. У «Прикарпаття» — 7 очок, «Нива» й «Діназ» набрали по два, «ФСК «Маріуполь» і «Буковина» — по очку.