Забіг на підтримку воїнів

У Хмельницькому   відбувся благодійний патріотичний забіг «Крок до перемоги», під час якого збирали гроші на підтримку Збройних сил України.

До колективної пробіжки в парку імені Михайла Чекмана, яка мала оздоровчий, а не змагальний характер, долучилися 128 містян: спортсмени, бігуни-аматори, лісівники, поліцейські та просто небайдужі люди.
Перед стартом усі виконали Гімн України та вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників. Потім відзначили нагородами хмельничан, які активно допомагають українському війську на фронті.
Передувала забігу масова руханка, котру провела під звуки духового оркестру титулована місцева легкоатлетка — чемпіонка Європи-2022 з потрійного стрибка, призерка чемпіонатів світу в стрибках у довжину, учасниця Олімпійських ігор Марина Бех-Романчук. Вона ж очолила забіг, під час якого учасники алеями парку подолали дистанцію на вибір — три або п’ять кілометрів. Долучився до них також і начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.
Після завершення пробіжки за підтримки організаторів заходу — благодійної організації «Захисти Хмельниччину», спортивного руху «FlashRun», бігового клубу «Iron Club», Digital агентства «Imrev» та обласної військової адміністрації — відбувся благодійний аукціон, на якому розіграли смаколики і футболку з автографом Марини Бех-Романчук. У підсумку зібрали понад 50 тисяч гривень, що   будуть використані на потреби військових Хмельниччини, які нині перебувають на передовій.          

Вдалий старт
Волейбольний клуб «Епіцентр-Пололяни» з Городка провів перший матч Кубка Виклику серед європейських команд. У рамках 1/32 фіналу українці у номінально домашньому матчі, який пройшов у польському Блоне, зустрілися зі словенським «Марібором».
Наші земляки вважалися фаворитами матчу, і довели це на майданчику, розбивши суперника у трьох сетах трохи більш ніж за годину.
Матч-відповідь відбувся вчора, 19 жовтня. На час підготовки матеріалу ми ще не знали його результату. Переможець цього протистояння в 1/16 фіналу Кубка Виклику зіграє з іспанською «Меліллою».

Лідер значно відірвався
 Після успішного старту в чемпіонаті України з футболу серед команд першої ліги дещо пригальмував кам’янець-подільський «Епіцентр».
 У восьмому турі наші земляки мали непоганий шанс збільшити очковий багаж, адже приймали одного з аутсайдерів — чернівецьку «Буковину». На жаль, не так сталося як гадалося. Зустріч завершилася нульовою нічиєю.
Для любителів статистики наводимо інші результати в групі А: «Маріуполь» — «Карпати» Львів — 1:1, «Нива» Тернопіль — «Діназ» Вишгород — 1:0, «Полісся» Житомир — «Прикарпаття» Івано-Франківськ —  2:0.
Ось як розташувалися команди після чергових поєдинків. «Полісся» — 22 очки, «Карпати» — 16, «Епіцентр» — 14, «Нива» — 12, «Прикарпаття» — 10, «Діназ» — 8, «Буковина» — 5, «Маріуполь» — 2 очки.

Наші були серед кращих
На сертифікованій трасі в Івано-Франківську проходили чемпіонат України зі спортивної ходьби та кубок «Вечірній Івано-Франківськ» за участю легкоатлетів із дванадцяти областей.
Усі п’ять представників Хмельниччини боролися за нагороди і троє з них стали медалістами. Чемпіонські звання здобули   дівчата: на двокілометровій дистанції хмельничанка Дар’я Боднар у віковій групі U14 та  Катерина Черняк з Нетішинської КДЮСШ (U16). Серед юнаків U16 бронзова нагорода на дистанції 10 кілометрів дісталася Роману Горбачову  зі Старокостянтинова.
 Близькими до п’єдесталу були ще дві хмельничанки, які посіли четверті місця: Дар’я Лещенко (U16)   та Марія Байдуга (U14).