Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 522

Всі учасники відомі
Завершився перший етап чемпіонату України з футболу в першій лізі.

Кам’янець-подільський «Епіцентр» у заключному поєдинку переконливо переміг на своєму полі івано-франківське «Прикарпаття» — 2:0. Інші матчі в групі А завершилися так: «Буковина» Чернівці — «Нива» Тернопіль — 0:3, «Карпати» Львів — «Полісся» Житомир — 1:2, «Діназ» Вишгород — ФК «Маріуполь» — 1:4.
Підсумковий доробок колективів такий: «Полісся» — 40 очок, «Карпати» — 28, «Епіцентр» — 27, «Нива» — 20, «Прикарпаття» — 15, «Діназ» –10, «Буковина» — 9 і ФК «Маріуполь» — 7 очок.
До наступного етапу змагань з групи А виходять «Полісся», «Карпати», «Епіцентр» і «Нива», а з групи Б — «ЛНЗ» Черкаси, «Оболонь-Бровар» Київ, «Кремінь» Кременчук і «Металург» Запоріжжя. Навесні 2023 року вони й поведуть боротьбу за звання чемпіона і вихід до прем’єр-ліги із збереженням набраних очок. Команди групи А проводитимуть матчі тільки з клубами групи Б в двоколовому турнірі.
Перша і друга команди напряму виходять у елітний дивізіон. А третя й четверта зіграють стикові матчі з чотирнадцятою й тринадцятою командами прем’єр-ліги відповідно. Переможці здобудуть місця в найвищому дивізіоні. Правда, є нюанси. Якщо чернігівська «Десна» й ФК «Маріуполь» вирішать поновити свою участь у прем’єр-лізі, то стикових матчів між представниками першої та вищої ліг не буде. Кількість команд елітного дивізіону збільшується до вісімнадцяти.
Щодо колективів першої ліги, які посіли 5-8 місця в групах, то вони поведуть боротьбу за збереження прописки в цьому дивізіоні.

Лідери в ударі
У Чернівцях завершилися ігри п’ятого туру чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд суперліги.
У заключних матчах чергові перемоги здобули лідери турніру — дніпровський «Прометей» та «Епіцентр-Подоляни» з Городка Хмельницької області. Волейболісти Дніпра з рахунком 3:0 завдали поразки ВК «Решетилівка», а подоляни з таким же результатом обіграли «МХП-Вінниця».
Серед восьми колективів попереду «Прометей» — 33 очки. В команди «Епіцентр-Подоляни» — 30 очок. Замикає турнірну таблицю ВК «Решетилівка» — 7 очок.