Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 374

Хмельничанин допоміг «Перуджі»
У Бразилії проведено фінал клубного чемпіонату світу з волейболу.

Італійська команда «Перуджа», кольори якої захищає капітан збірної України, хмельничанин Олег Плотницький, стала найсильнішою. Спочатку італійці легко здолали бразильські клуби: «Ренату», «Крузейро» в груповому турнірі, «Мінас» — у півфіналі. А в завершальному поєдинку «Перуджа» перемогла своїх співвітчизників — команду «Трентіно» — 3:1.
Олег Плотницький доклав багато зусиль, щоб його колектив став чемпіоном. Наш земляк був другим за результативністю в складі «Перуджі».
Вітаємо, Олеже, зі здобуттям почесного трофея!

На лідерських позиціях
Відкритий чемпіонат України з кульової стрільби серед спортсменів 2002 року народження та молодших відбувся у Львові.
За нагороди змагалися спортсмени в стрільбі з пневматичної гвинтівки з оптичним прицілом по рухомій мішені у двох вправах: ГП-12, 60 залікових пострілів (спочатку 30 — повільний біг мішені, 5 секунд на постріл, потім 30 — швидкий, 2,5 секунди на постріл) та ГП-11а — найскладнішій вправі чемпіонату, 40 залікових пострілів (20 швидкий + 20 повільний, але у змішаному порядку) на відстані 10 м.
Юніорки збірної області у складі кам’янчанки Дарини Черненко (тренер Анастасія Савельєва), хмельничанок Маргарити Тарканій і Крістіни Гілевич (наставник — заслужений тренер України Петро Бардецький) стали чемпіонками у вправі ГП-12 у та срібними призерками у вправі ГП-11а в командному заліку.
В особистому заліку Маргарита здобула бронзову медаль (ГП-12), Крістіна — срібну (ГП-11а). У Крістіни Гілевич це далеко не перша нагорода. Вона багаторазова чемпіонка та рекордсменка України серед дівчат, юніорок і дорослих, багаторазова чемпіонка та рекордсменка Європи серед юніорок. А ось у ролі тренера ці змагання для неї стали дебютом, що виявився доволі успішним. Її вихованці Віталій Стецюк, Назар Барановський та Владислав Руденко вибороли срібні медалі (ГП-12) і бронзові (ГП-11а); Назар Рудніцький, Артур Гудзь та Олександр Мельник — бронзові у командному заліку (ГП-11а).   

«Агробізнес» — чемпіон
Фінальна частина чемпіонату України з футболу серед ветеранів вікової категорії 45 років і більше відбулася у Вишневому та Лютіжі, що на Київщині.
Силами мірялися п’ять команд. Волочиський «Агробізнес» став чемпіоном, здобувши дві перемоги й стільки ж матчів звівши внічию. Призерами стали «Пирятин-Полтавщина» й «Ветеран» з Чернігівської області.