На 86 році життя, 20 березня пішов у вічність почесний член Федерації легкої атлетики України, почесний президент Федерації легкої атлетики Хмельницької області Анатолій Гнатович Мельник. 

Народився Анатолій Гнатович 25 жовтня 1937 року в Кам’янці-Подільському. Після закінчення факультету фізвиховання Кам’янець-Подільського державного педінституту з 1959 року проживав у Хмельницькому. Працював викладачем анатомії і фізіології та фізичного виховання в педагогічному училищі, в оборонно-спортивному відділі обкому комсомолу, заступником голови обласної ради ФСТ «Динамо», заступником декана технологічного факультету та завідувачем кафедри фізичного виховання Хмельницького технологічного інституту побутового обслуговування (нині — національний університет), головою міськспорткомітету, директором ДЮСШ облспортуправління.
Під час роботи в інституті тренером з легкої атлетики підготував перших в області майстрів спорту в стрибках у довжину серед жінок Надію Тарасову та Аллу Жучкову, понад 20 призерів всеукраїнських змагань у спринті, стрибкових дисциплінах, бар’єрному бігу. Легкоатлетична команда вузу в 1974-1983 роках тричі ставала переможницею у своїй групі серед вищих технічних навчальних закладів України.
Анатолій Гнатович — суддя національної та всесоюзної категорії з легкої атлетики.
Він зарекомендував себе як успішний управлінець, професіонал у сфері фізичного виховання та спорту. Його людські якості, талант тренера та організатора значною мірою вплинули на розвиток легкої атлетики, а також фізичної культури та спорту, олімпійського руху на Хмельниччині.
У цей скорботний день висловлюємо щире, глибоке співчуття рідним і близьким покійного. Світла пам’ять про Анатолія Гнатовича назавжди збережеться в наших серцях.