Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 314

Срібна медаль Марини
Хмельничанка Марина Бех-Романчук в Марокко взяла участь у другому етапі “Діамантової ліги» – найпрестижніших міжнародних легкоатлетичних комерційних змаганнях.

Вже після першої спроби в потрійному стрибку наша землячка очолила проміжний залік – 14,55 м (відповідає олімпійському нормативу на Ігри ХХХІІІ Олімпіади). А в наступній спробі покращила результат – 14,58 м. Кубинці Леяніс Перес Ернандес вдалося перевершити його на 26 сантиметрів.
Все вирішилося в малому фіналі, куди, крім названих вище спортсменок, також пройшла Шаніка Рікеттс із Ямайки. Найкращого стрибка Марини в заключній спробі на 14,65 м забракло для “золота”. Його власницею стала кубинка, чия друга спроба залишилася найкращою у турнірі — 14,84 м.
Попереду в стрибунок довгий сезон, у якому основними стартами будуть Європейські ігри та Чемпіонат світу. До речі, кваліфікаційний період виконання нормативів легкоатлетам на Олімпійські ігри – 2024 у Парижі в дисциплінах на стадіоні визначено з 1 липня цього року до 30 червня 2024. У тих видах, де змагається наша Марина, вони становлять: стрибки у довжину – 6,86 м та потрійний стрибок – 14,55 м.

Осічка в гостях
Відбулися перші чвертьфінальні матчі аматорського чемпіонату України з футболу.
Полонський “Колос” зустрічався на   Полтавщині   з “Олімпією” Савинці. Господарі перемогли з рахунком 2:0. А ось як зіграли інші пари: “Скала 1911” Стрий — “Нафтовик” Охтирка — 1:0, “Штурм” Іванків — “Агрон” Великі Гаї — 1:0, “Луцьксантехмонтаж-536” — “Дружба” Мирівка — 1:3.
Матчі-відповіді пройдуть наступних вихідних. Сподіваємося, що наші земляки зуміють реабілітуватися й пробитися далі.

У чемпіонаті — двовладдя
У   розпалі чемпіонат області з футболу, де виступає дванадцять колективів. 
У звітному турі зафіксовано такі, результати: ФК “Антоніни” — “Случ” Красилів — 0:2, “Енергетик-ХАЕС” Нетішин — “Оболонь-Чемерівці” — 4:2, “Вікторія” Городок — ФК “Дунаївці” —1:4, “Олімп” Деражня — ФК “Жищинці” — 1:2.
Очолюють турнірну таблицю понінківський “Колос” і красилівський “Случ”, які набрали по 15 очок. Аутсайдери — “Олімп” і “Вікторія” — не набрали жодного очка.