Днями збірна України з футболу оголосила список з 27 гравців, які отримали виклик до складу національної команди на червневі матчі. Серед футболістів – 21-річний нападник київського «Динамо» кам’янчанин Владислав Ванат.

Як зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Кам’янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич, наш земляк – єдиний дебютант у складі цих гравців. Він також підходить за віком до заявки молодіжної збірної України, яка у червні гратиме у фінальній частині Євро-2023. Чи буде викликаний він до молодіжної – поки невідомо, склад ще не оголошували.
Слід додати, що Владислав бере участь у різних благодійних акціях. Так, у минулому році він активно відзначився під час міжнародних матчів «Динамо», які відбувалися на стадіонах різних країн світу і під час яких було зібрано понад 50 мільйонів гривень, спрямованих на вирішення гуманітарних проблем, що виникли через повномасштабну війну рф в Україні.
А ще, Ванат – той козак, який своє ставлення до рф красномовно продемонстрував у червні минулого року після перемоги молодіжної збірної України над Вірменією (2:0) у кваліфікації до чемпіонату Європи. Наша команда грала тоді в Єревані і в аеропорту перетнулася з росіянами. Тоді Владислав Ванат скупив у аеропортівському кіоску всі прапорці-триколори та на очах сотень присутніх жбурнув їх у смітник.
До речі, з початку війни посильну допомогу надає Збройним силам України і батько Владислава, відомий на Поділлі аграрій Андрій Ванат. А дідусь іменитого футболіста полковник запасу Валерій Поворознюк, є заступником голови Кам’янець-Подільської міської ветеранської організації, за активного сприяння якого у місті над Смотричем організовано десятки благодійних і патріотичних акцій на допомогу захисникам України.