У Київському національному університеті технології та дизайну відбулося спортивне свято, на якому  урочисто нагородили переможців і призерів ХХVІІІ Всесвітньої літньої універсіади-2015 та ХІІ літньої універсіади України-2015, а також відзначили кращих студентів-спортсменів вищих навчальних закладів МОН України.
Та спершу про перипетії року спортивного, що минув.

На двох етапах літньої універсіади України  взяли участь понад 500 тисяч, у фінальній частині – чотири тисячі студентів 170 навчальних закладів ІІІ-ІV  рівнів акредитації.
Виступ студентів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка в змаганнях ХІІ  літньої універсіади України став одним із найкращих за всю історію. Завойовано 78 медалей, з яких 41 –  золота, 20 – срібних та 17 – бронзових.
Така кількість нагород дала змогу університету посісти перше загальнокомандне місце з-поміж 27 навчальних закладів, які мають факультети або інститути фізичного виховання і спорту, та третє серед 170 вишів, поступившись лише двом представникам першої категорії – Київському національному університету фізичного виховання і спорту України та Львівському державному університету фізичної культури. Ректор університету професор Сергій Копилов отримав від першого заступника міністра освіти і науки України Андрія Гевка почесні дипломи та кубки за призові місця, а також подяку за якісне проведення спортивно-масової роботи у виші та підготовку спортсменів високої кваліфікації для збірних національних команд.
Студенти Хмельницького національного університету (ХНУ) взяли участь у шести видах спорту. У фехтуванні, жіночому баскетболі – у складі студентської збірної області, а в настільному тенісі, волейболі (жінки), жіночому та чоловічому футболі  виступали окремою командою від вузу.
Загалом вони здобули 920 очок, і це дозволило посісти третє загальнокомандне місце серед ВНЗ п’ятої категорії (у якій було представлено 45 вузів, що мають від 2,5 до 5 тисяч студентів, котрі навчаються на денній формі). Поступився ХНУ лише Національному університету кораблебудування
(м. Миколаїв) та Вінницькому національному технічному університету.
Порівнюючи результати з попередніми роками, варто відзначити, що ця універсіада була для хмельницьких студентів не найкраща за тими видами, які були включені до її програми. Багато видів спорту, які культивуються в ХНУ, де є висококваліфіковані спортсмени, не ввійшли до програми універсіади. Відсутність таких видів, як веслування на байдарках та каное, вільна боротьба, важка атлетика, бокс, регбі не дало можливості показати справжній спортивний потенціал цього навчального закладу. Проте, незважаючи на це, в інших видах спорту, в яких брали участь, студенти-спортсмени вузу поставилися з усією відповідальністю. У підсумку — третє місце в п’ятій групі і шістнадцяте серед усіх ВНЗ.
Також були визначені найкращі спортсмени-студенти 2015  року. Серед нагороджених – три представники Кам’янець-Подільського університету: гімнасти Ігор Радівілов, Микита Єрмак та волейболіст  Дмитро Шоркін.